Nogomet
0

Jagodić, Tulić, Starčević i Stojnić kandidati za klupu Borca

Klix.ba
Foto: Klix.ba/Arhiv
Foto: Klix.ba/Arhiv
Vinko Marinović će danas i službeno biti predstavljen kao novi šef stručnog štaba HŠK Zrinjski.

Dojučerašnji trener Borca nije imao dilemu nakon što su mu čelnici aktuelnog prvaka BiH ponudili mnogo bolje uslove od onih koje je imao u Borcu.

“Interes za gospodina Marinovića postojao je već duži period. Ponuđeni su mu dobri uslovi i on je odlučio napustiti Borac i preći u Zrinjski. Mi mu želimo sreću i zahvalni smo mu na korektnoj saradnji i svemu što je dao Borcu“, rekao je direktor kluba Robert Zrilić.

Ime Marinovićevog nasljednika još uvijek je nepoznanica, ali je vrlo moguće da na klupu Borca sjedne neko od banjalučkih stručnjaka.

“Zoran Dragišić nije vlasnik profi licnce, ali jesu Vlado Jagodić, Slobodan Starčević, Branimir Tulić i Velimir Stojnić“, rekao je Zrilić, aludirajući da bi jedan od četvorice nabrojanih stručnjaka mogao na klupu Banjalučana.

Od pomenutih stručnjaka Borac do sada nije vodio samo Branimir Tulić. Zanimljivo je da je Marinović na klupi Borca debitovao upravo na utakmici protiv Zrinjskog, i to prije tačno godinu i četiri dana. Na 26 ligaških utakmica, na koliko je trenirao Borac, zabilježio je 12 pobjeda, pet neriješenih rezultata i devet poraza.