Nogomet
30

Jagodić: Sve čestitke mojim igračima

Klix.ba
Vlado Jagodić (Foto: Klix.ba)
Vlado Jagodić (Foto: Klix.ba)
U utakmici 22. kola BH Telecom Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine ekipa Čelika je bez većih problema na stadionu Bilino Polje savladala Zvijezdu iz Gradačca rezultatom 4:1.

Trener Zvijezde Miomir Odović nakon odigranih 90 minuta kazao je kako je njegova ekipa počela igrati kada je sve bilo već riješeno.

"Sve je već viđeno i ja moram čestitati Jagodiću i njegovim igračima na zasluženoj pobjedi. Oni su bili bolji u ovoj utakmici, ali mi smo u prvih 15 minuta pokazali indolentan odnos kad smo poklonili dva gola, a nakon trećeg smo tek počeli igrati. Bilo je teško, igrali smo bez nekoliko standardnih igrača, a problem su nam predstavljali i bekovi, međutim, nedopustivo je da na ovaj način uđemo u utakmicu", izjavio je Odović.

Šef struke NK Čelik Vlado Jagodić, istakao je da su u današnjoj utakmici ispunjeni svi elementi da bi ona bila odigrana na visokom nivou.

"Čestitam igračima koji su odgovorili zadatku da u startu napravimo presing i postignemo željene golove. Zvijezda je došla da se nadigrava i to smo očekivali kod njih, posrećilo nam se da uz angažman igrača i sreću stignemo do četiri gola. Moram reći da mi je žao zbog primljenog gola, ali Zvijezda je to zaslužila, čestitam svim igračima, ali i navijačima koji su nas bodrili", kazao je Jagodić.

Pored četiri postignuta gola, ozbiljnije povrede na utakmici zadobili su Stajić i Mešanović, no Jagodić se nada da će obojica biti spremni za susret 23. kola.

"Sigurno je da su povrede bile zabrinjavajuće, no dobio sam informaciju da se Stajić vraća iz bolnice te da nisu u pitanju kičmeni pršljenovi, ali je kontuzija sigurno. Mešanović je primio udarac u vanjski dio zgloba noge, nisam htio da nastavi dalje igrati, ali se nadam da će njih dvojica biti spremni za narednu utakmicu", zaključio je Jagodić.