Nogomet
20

Jagodić: Sreća nas je poslužila; Beganović: Čelik je zasluženo slavio

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Ekipa Čelika je večeras na Bilinom Polju u okviru 20. kola nogometne BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine porazila goste iz Travnika rezultatom 2:1

Trener Vezira Elvedin Beganović kazao je kako je Čelik večeras zasluženo slavio.

"Ovo je zaslužena pobjeda Čelika koja je mogla otići i u neriješen rezultat. Oni su imali veći posjed lopte i dirigovali su igrom. Znali smo da će napraviti grešku i jedinu grešku koju su napravili mi smo iskoristili i postili taj jedini gol. Na kraju, evo sami sebe smo pobijedili i moram reći da je ovo jedna zaslužena pobjeda Čelika", kazao je Beganović.

Šef struke crno-crvenih Vlado Jagodić zadovoljan je igrom svojih izabranika, te dodao da je sreća večeras bila na njihovoj strani.

"Utakmica je bila takva da ako koncentracija nije na nivou tih 90 minuta onda se desi ovo što se nama desilo. Svom kolegi Beganoviću želim dobre rezultate i da ostvare konačan cilj. Travnik je poletna ekipa koja je iskoristila našu grešku. Poveli smo u prvom poluvremenu i djelovalo je možda da smo zadovoljni, morali smo tražiti i drugi gol da potvrdimo tri boda. Desila se ta nepredviđena stvar kada su iskoristili našu grešku, ali sreća je bila na našoj strani i uspjeli smo na kraju slaviti. Osvojili smo tri boda i to je bio jedini cilj u ovoj komšijskoj utakmici", izjavio je Jagodić nakon susreta te dodao da su pred Čelikom utakmice koje ulijevaju optimizam.

Čelik je večerašnjom pobjedom Travnikom stigao na šesto mjesto tabele BHT Premijer nogometne lige BiH, dok je Travnik ostao na 13. poziciji s 20 poena.