Kvalifikacije za EP
0

Jagodić: Španija je favorit, a ostali protivnici su na našem nivou

FENA
Vlado Jagodić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Vlado Jagodić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Selektor Mlade nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Vlado Jagodić nakon današnjeg žrijeba kvalifikacijskih grupa za EP izjavio je da je Španija apsolutni favorit u grupi, dok bi se ostale ekipe trebale boriti za drugo mjesto.

"Grupa je atraktivna, realno dobili smo protivnika kojeg bi malo ko želio, aktuelnog prvaka Evrope, selekciju Španije koja je i favorit u grupi. Ostale reprezentacije su u našem nivou, tako da će sigurno utakmice biti vrlo zanimlljive. Vjerovatno ćemo se s Mađarskom i Austrijom boriti za drugu poziciju, što bi nam i bio cilj", kazao je Jagodić.

"Mogu reći da sam umjereni optimist, u takmičarskom smislu plaši nas jedino Španija, ali mi ćemo se boriti. Raspored utakmica je uglavnom po našoj želji. Tek u junu igramo prvu utakmicu protiv Albanije, tako da ćemo moći martovski termin iskoristiti za neki prijateljski susret. Posljednje utakmice u kvalifikacijama igramo protiv Austrije i Mađarske i one će po svoj prilici odlučivati o plasmanu", dodao je selektor mladog bh. tima, a prenosi internet portal Nogometnog saveza BiH.

Reprezentacija BiH će u kvalifikacijama za EP nastupiti u grupi 4 sa selekcijama Španije, Mađarske, Austrije i Albanije.