Mile Pehar neće igrati
0

Jagodić skratio spisak za kvalifikacije za EP

Klix.ba
Vlado Jagodić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Vlado Jagodić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nakon što je u ponedjeljak selektor mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine Vlado Jagodić objavio širi spisak igrača koji bi mogli biti pozvani za naredne dvije kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo u Izraelu, danas je objavljen spisak sa 23 igrača, među kojima nema Mileta Pehara.

Prethodnih dana mnogo pritužbi je bilo upućeno selektoru Jagodiću, jer se na njegovom širem spisku nalazio Mile Pehar, koji je ostao upamćen zbog nekorektnog ponašanja na terenu. Mile Pehar je prilikom incidenta i utrčavanja huligana u teren tokom utakmice između Zrinjskog i Veleža pokušao podapeti igraču Veleža. Selektor je za naš portal izjavio da sam odlučuje o igračima na spisku te da niko ne može tu miješati svoje prste.

Na spisku koji je Nogometni savez Bosne i Hercegovine danas objavio ne nalazi se Mile Pehar, a ekipu za naredne dvije kvalifikacione utakmice činit će 20 igrača i tri golmana.

Golmani: Almin Abdihodžić (FK Sarajevo), Semir Bukvić (FK Željezničar), Stefan Tomović (FK Slavija)

Igrači: Muhamed Bešić (FC Hamburger SV), Nemanja Bilbija (FK Vojvodina), Benjamin Čilić (FK Željezničar), Milan Djurić (FC Cremoneze), Amer Dupovac (FK Sarajevo), Ognjen Gnjatić (FK RAD), Srđan Grahovac (FK Borac), Josip Kvesić (FK Željezničar), Toni Markić (HŠK Zrinjski), Jasmin Mešanović (NK Čelik), Sanjin Prcić (FC Sochaux), Miroslav Stevanović (FK Vojvodina), Asmir Suljić (FK Sarajevo), Enes Sipović (FC Otelul), Mateo Sušić (NK Istra), Marko Maletić (FC Stutgart), Dino Čorić (NK Široki Brijeg), Edin Višča (FC Istambul bb), Goran Zakarić (NK Lokomotiva), Nermin Zolotić (FK Željezničar)

Svi ostali igrači koji su bili uvršteni u širi spisak i dalje ostaju kandidati za tim ukoliko se desi da zbog žutih kartona ili eventualnih povreda u prvoj utakmici neko od ova 23 igrača ne bude mogao nastupati u susretu sa Njemačkom.