Kvalifikacije za EP 2013.
0

Jagodić: San Marino ćemo napasti od prve minute

Piše: N. Jamaković
Vlado Jagodić (Foto: Edin Puzić/Fotoservis)
Vlado Jagodić (Foto: Edin Puzić/Fotoservis)
Mlada nogometna reprezentacija BiH u srijedu će u San Marinu protiv mlade selekcije te zemlje otvoriti kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2013. koje će se igrati u Izraelu. Naši reprezentativci u San Marinu su već od ponedjeljka, a novi selektor Vlado Jagodić je za Sarajevo-x.com iz San Marina dao kratku najavu utakmice koja počinje u 20:30 sati.

"Obavili smo ovdje četiri treninga, a sinoć smo trenirali u vrijeme odigravanja utakmice. Igrat ćemo na terenu koji je kombinacija plastičnog i travnatog, što je svakako promjena u odnosu na uslove na koje smo navikli. Ipak, mislim da se ekipa, zahvaljujući ovim treninzima, uspjela adaptirati na ovdašnje uslove, te da su igrači uspjeli vratiti snagu nakon putovanja", kaže Jagodić.

Navodi i kako kod igrača vidi želju da se nametnu i odigraju što bolje.

"Jasno sam im stavio do znanja da računam na njih i da neće biti potrebe da zovem druge, ako budu iskoristili poziv u reprezentaciju i pružali dobre igre", ističe naš sagovornik.

Kad je riječ o protivniku, i Jagodić se slaže da je San Marino autsajder u našoj grupi, ali nam je rekao da bez obzira na to i u njihovoj selekciji vlada optimizam.

"I prije dolaska ovamo sam prikupio određene informacije o njima, a onda sam i za ova tri dana samo upotpunio tu sliku o njima. Oni će promijeniti način igre u odnosu na prijateljsku utakmicu koju su igrali protiv naše reprezentacije, kad smo slavili sa 2:0. Međutim, mi ćemo se više bazirati na našu igru, igrat ćemo u formaciji 4-3-3 i nastojati što prije doći u vodstvo", najavljuje Jagodić.

Na kraju je dodao kako respektuje protivnika, posebno jer igramo u gostima, ali je istakao kako je puno potrebnije da naša ekipa pokaže da ima samopouzdanje i da igrači vjeruju u sebe, ne samo u ovoj utakmici.

Naša reprezentacija u grupi 1 igra još sa Njemačkom, Bjelorusijom, Grčkom i Kiprom. Nakon utakmice u San Marinu kvalifikacije nastavljamo 2. septembra kao gosti protiv Bjelorusije. Inače, naš večerašnji protivnik je već odigrao jednu utakmicu u grupi, visoko su poraženi kao gosti od selekcije Kipra, sa čak 6-0.