Nogomet
2

Jagodić: Pripreme za Albaniju počinju 30. maja

FENA
Vlado Jagodić (Foto: Klix.ba)
Vlado Jagodić (Foto: Klix.ba)
Mlada nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine 11. juna počinje kvalifikacije za evropsko prvenstvo za igrače do 21 godine, koje se 2015. održava u Češkoj.

Izabranici selektora Vlade Jagodića na "Bilinom polju" dočekat će selekciju Albanije.

Prije tog susreta mladi bh. nogometaši odigrat će dvije kontrolne utakmice, 31. maja s A-reprezentacijom BiH u Sarajevu i 4. juna protiv Srbije u Tuzli.

Selektor Jagodić najavio je da će spisak od 20 igrača i tri golmana objaviti nakon vikenda, najvjerovatnije u utorak.

Pripreme će započeti 30. maja, kada je planirana pres-konferencija zajedno sa selektorom A-reprezentacije Safetom Sušićem.

"Sve utakmice koje smo dosad odigrali i kontrolne utakmice koje slijede poslužit će nam da što više uigramo ekipu za predstojeće kvalifikacije. Meč protiv Poljske bio je tek ispitivanje na koga možemo računati, ono što sam vidio u meču protiv Makedonije nije bilo loše, a ove dvije utakmice mogle bi da posluže za uigravanje. Naravno da ćemo mi u utakmici s A-reprezentacijom prije svega biti sparing partner našoj najboljoj selekciji jer nam je njihov uspjeh najbitniji. U toj utakmici će svi pozvani dobiti priliku po jedno poluvrijeme, a meč protiv Srbije će biti uigravanje ekipe za prvi kvalifikacijski susret", rekao je za Agenciju FENA selektor Vlado Jagodić.

Kada je u pitanju prvi meč u kvalifikacijama, Jagodić je kazao da je upoznat o kvalitetu selekcije Albanije.

"Stalno sam na putu, pokušavam da apsolutno skautiram protivnika, što je slučaj i s reprezentacijom Albanije. Oni 7. juna igraju prvu kvalifikacijsku utakmicu protiv Mađara, a bit ću prisutan na tom meču. Mislim da ćemo biti spremni za taj susret", kazao je Jagodić i dodao da je optimist, iako će u nastupajućim kvalifikacijama voditi ekipu koja je u fazi stvaranja.

"Uvijek sam optimist, iako je ovo ekipa koja se ponovo stvara. Očekujem da započnemo ciklus pobjedom, mislim da to i javnost od nas očekuje. Prvu kvalifikacionu utakmicu igramo na svom terenu, igramo protiv reprezentacije koja dolazi iz petog šešira, mada nije nimalo loša, i bilo bi realno da startamo s tri boda", istakao je.

Mladi bh. nogometaši u kvalifikacijama će nastupiti u grupi 4 sa selekcijama Španije, Austrije, Mađarske i Albanije.