Nogomet
0

Jagodić: Predstojeći susreti mogu odrediti naš daljnji put u kvalifikacijama

FENA
Foto: D. S./Klix.ba
Vlado Jagodić (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Mlada nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine (U21) utakmicama protiv Mađarske, 5. septembra u Kečkemetu, i Austrije 9. septembra u Zenici, nastavlja kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2015. godine u Češkoj.

Selektor Vlado Jagodić s optimizmom očekuje predstojeće susrete iako na raspolaganju neće imati nekoliko povrijeđenih igrača, koji su bili u timu u prvom meču kvalifikacija i pobjedi nad Albanijom.

"Očekuju nas važni susreti koji mogu odrediti naš daljnjii put u kvalifikacijama. Mađari i Austrijanci su ostvarili pobjede u gostima i moramo biti oprezni. Obje ekipe su u usponu. Austrija će nam do kraja, uz Španiju, biti glavni konkurent. U Mađarskoj ćemo učiniti sve da pobijedimo i tako ostavimo ozbiljnog konkurenta iza sebe. Utakmicu s Austrijom, koja ima također kvalitetan tim, igramo kući i pobjeda ne smije doći u pitanje", rekao je Jagodić.

Na njegovom spisku nalaze se imena 22 igrača, koji su se 1. septembra okupili u Vogošći: Kristijan Jajalo, Kenan Pirić, Dino Bevab, Gojko Cimirot, Amer Bekić, Aldin Čajić, Mario Kvesić, Sanjin Prcić, Srđan Grahovac, Haris Duljević, Marko Maletić, Bahrudin Atajić, Muamer Avdić, Rade Krunić, Tomislav Barišić, Bojan Letić, Jozo Špikić, Goran Zakarić, Sead Jakupović, Ognjen Petrović, Adnan Kovačević i Haris Seferović.

Na spisku nema Muhameda Bešića, igrača koji će, prema Jagodićevim riječima, nedostajati mladim Zmajevima.

"Bešić je donio svoju odluku i to što ga nema u reprezentaciji je rezultat njegovog ponašanja. Nećemo nikoga moliti da igra za državni tim, a ne trebaju nam ni igrači koji sebe stavljaju ispred ekipe. Mnogo će nam nedostajati kao igrač, ali nam Bešić sa ovakvim stavom ne treba", jasan je bio Jagodić.

Tabela u Čevrtoj grupi kvalifikacija:

  1. BiH 1 1 0 0 4:1 3
  2. Mađarska 1 1 0 0 2:1 3
  3. Austrija 1 1 0 0 2:1 0
  4. Španija 0 0 0 0 0 0 0
  5. Albanija 3 0 0 3 2:6 0

Raspored utakmica reprezentacije BiH u kvalfikacijama:

  1. septembra: Mađarska - BiH
  2. septembra: BiH - Austrija
  3. oktobra: Španija - BiH
  1. oktobra: Albanija - BiH
  2. novembra: BiH - Španija
  3. septembra 2014: Austrija - BiH
  4. septembra 2014: BiH - Mađarska