Nogomet
1

Jagodić pred duel sa Širokim Brijegom: Sastav ekipe Slobode mnoge će iznenaditi

Piše: A. K.
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
U okviru prve osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine tuzlanska Sloboda na Gradskom stadionu Tušanj sutra dočekuje ekipu Nogometnog kluba Široki Brijeg. Tim povodom danas je u Tuzli upriličena konferencija za medije na kojoj su o predstojećoj utakmici govorili šef stručnog štaba Slobode Vlado Jagodić i napadač Sulejman Krpić.

Jagodić je istakao da Tuzlaci u meču koji slijedi sebi ne mogu dozvoliti luksuz kao u prošloj utakmici protiv Olimpica.

"Zbog revanš utakmice za sedam dana nama sutra mora biti primarni cilj da pokušamo sačuvati mrežu. Dakle, cilj je sutra ne primiti gol, a postići, ako je to ikako moguće, jedan ili dva, jer ako sutra ponovimo slabosti koje smo imali, onda ćemo imati jedan težak zadatak. Široki Brijeg je mnogo zaostao za Zrinjskim u prvenstvu i bazirat će se na Kup takmičenje, jer im je uvijek cilj Evropa koja donosi sredstva", kazao je Jagodić i dodao da je teško odigrati tromeč sa jednom ekipom kao što je Široki Brijeg.

Istaknuvši da Sloboda ima dobre resurse u fazi napada, Jagodić je naglasio da je gotovo siguran da će ekipa koju predvodi postizati golove na svakoj narednoj utakmici.

"U Tuzlu i Slobodu sam došao kako bismo došli do trofeja Kupa tako da želim biti optimističan", dodao je strateg crveno-crnih.

Nakon današnjeg treninga Jagodić će definitivno odlučiti kojih 18 igrača će biti u kombinaciji za susret u srijedu.

"Vjerovatno će se desiti iznenađenja, posebno za javnost, jer možda neki od igrača neće biti ni na klupi. Mi i u subotu moramo imati svjež tim koji mora napraviti razliku u prvenstvenoj utakmici u odnosu na Široki Brijeg. To su stvari o kojima razmišljam dan i noć i iskreno optimista sam", nastavio je Jagodić.

Prema riječima napadača Slobode Sulejmana Krpića sutra je cilj na što bolji način odigrati utakmicu.

"Riječ je o nezgodnoj ekipi sa kojom smo uvijek imali teške mečeve, ali mi ćemo izaći na teren, slušati riječi šefa i nadam se ostvariti pobjedu. Puno neću obećavati, ali, ponavljam, nadam se da ćemo izaći i pobijediti", kazao je Krpić.

Susret Slobode i Širokog Brijega na rasporedu je sutra od 15 sati na tuzlanskom Tušnju.