Premijer liga BiH
0

Jagodić: Ovo je više od tri boda

Klix.ba
Vlado Jagodić i Slaven Musa (Foto: Klix.ba)
Vlado Jagodić i Slaven Musa (Foto: Klix.ba)
Danas je u okviru 4. kola BH Telecom Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine Čelik slavio nad ekipom Širokog Brijega rezultatom 2:1,a strijelac oba gola za Čelik bio je Jasmin Mešanović.

Na press konferenciji koja je održana nakon utakmice, prisutnim novinarima obratili su se Vlado Jagodić i Slaven Musa.

Musa je u uvodu čestitao ekipi Čelika na zasluženoj pobjedi te dao svoj lični osvrt na proteklih 90 minuta susreta na stadionu Kamberovića polje.

"Čestitke ekipi Čelika, danas su bili bolji za taj jedan pogodak, međutim, mene je se dojmilo da smo mi odigrali samo jedno poluvrijeme kako treba. U prvom djelu nismo bili na razini na kojoj smo trebali biti i Čelik je to iskoristio na pravi način. Mešanović je prilikom drugog gola napravio odličan potez i iskoristio grešku naše odbrane. U drugom djelu igrali smo kako treba, pokušao sam sa nekim promjenama, ali to u našoj ligi ne prolazi više. Pred kraj susreta smo imali nekoliko situacija ali nismo ih znali iskoristiti na pravi način osim gola Wagnera, a i Čelik je to znalački izdržao do kraja i čestitam im na zasluženoj pobjedi.", izjavio je trener Širokog Brijega, Slaven Musa.

Vlado Jagodić pohvalio je svoje momke na dobroj utakmici te istakao da je ulog za ovu utakmicu bio velik, te da ovo nisu obična tri boda.

" Želim da se zahvalim na čestitkama kolegi Musi i ja čestitam svojim igračima. Sve što smo radili i pripremali se za ovu utakmicu u protekloj sedmici, bilo je protiv nas, ali na kraju je ispalo skroz suprotno. Čestitam kolegi Slavenu na igri u drugom poluvremenu, mi smo i očekivali, a i realno je bilo da kod 2:0 vodstva i sa istrošenom ekipom to ne možemo zadržati. Nismo računali na ovako jak vjetar ali sve smo izdržali i igrači zaslužuju velike čestitke. Mnogi od njih su se izdigli iznad svojih mogućnosti, a ulog je bio veliki. Široki Brijeg je ekipa koja zna šta hoće, ima strašne pojedince i zna šta želi, tako da je ovo više od tri boda. Uspjeli smo, hvala publici koja je došla jer da njih nije bilo pitanje je da li bi bilo ovako kako je završeno, uostalom, fino ih je bilo vidjeti kasnije kad su slavili zajedno sa igračima.", zaključio je šef stručnog štaba NK Čelik Vlado Jagodić.