Nogomet
61

Jagodić: Ovo je kraj jedne generacije, igrači se trebaju izviniti navijačima

Piše: J. H.
Vlado Jagodić, selektor U21 reprezentacije BiH
Vlado Jagodić, selektor U21 reprezentacije BiH
Mlada nogometna reprezentacija BiH večeras je završila kvalifikacioni ciklus. Sa dvije pobjede i šest poraza izabranici Vlade Jagodića završili su na posljednjem mjestu grupe.

Mladi Zmajevi kvalifikacioni put su završili porazom od Mađarske na Koševu rezultatom 4:1. Jagodić kaže da je Mađarska stigla u glavni grad u najboljem sastavu i željni pobjede.

"Krivo mi je. Očekivao sam mnogo više od ove generacije igrača. Ali, evo, završili smo na način koji niko nije želio. Ranije smo se dogovorili da ćemo sistematski podmlađivati ekipu, a najiskusniji i najstariji igrači su mnogo griješili danas", kaže Jagodić.

U osam susreta, reprezentacija BiH je primila 22 gola. Od nas su primili više San Marino (25), Estonija (23), Andora (30), Luksemburg (23), Lihtenštajn (34), Farski otoci (23) i Malta (30).

"To se ne smije dešavati. Znali smo da osmica dobro ubacuje, da 19 ima dobar šut... Ostaje analiza i ovo je kraj jedne generacije možda više nije ni zaslužila. ja sam selektirao tu reprezentaciju i vodio ih kroz kvalifikacije. Vjerovatno bi drugačija situacija bila da su tu Prcić, Cimirot, Zakarić, Grahovac, Mešanović, Bajrić, Sadiković... Slijede pouke i nova generacija je prilično spremna i imaju kvalitet", kaže Jagodić.

On je na kraju dodao da se igrači trebaju izviniti navijačima, pogotovo navijačima u Austriji koji su došli podržati mlade Zmajeve.

"Porazi su sastavni dio života, teški su, pogotovo kad dolaze u seriji", zaključio je selektor Jagodić.