Nogomet
12

Jagodić: Otkaz ću dati kad ga budu tražili pravi ljudi; Musa: Ovo je veliki uspjeh

Klix.ba
Nogometaši Čelika su večerašnjim porazom od Širokog Brijega rezultatom 0:2 na Bilinom Polju u Zenici, izdali povjerenje najvjernijih navijača koji su po sudijskom zvižduku tražili od igrača da skinu dresove.
Vlado Jagodić (Foto: Klix.ba)
Vlado Jagodić (Foto: Klix.ba)

Trener Širokog Brijega Slaven Musa zadovoljan je bio večerašnjim rezultatom i pobjedom njegovih izabranika na Bilinom Polju.

"Naravno da sam zadovoljan kad dobijete Čelik u Zenici. Ovo je veliki uspjeh, a u pripremi za ovu utakmicu je bilo da zatvorimo prozor na sredini i prostor Kajkutu i Mešanoviću. Imali smo sreće, tražili smo prostor iz kontri i prekida, ali kada se sve sabere i oduzme smatram da smo zasluženo pobijedili", kazao je Musa.

Uz poruke igračima Čelika, sa tribina stadiona Bilino Polje dolazile su poruke i Jagodiću da napusti Čelik i svoje kormilo u klubu preda nekome drugom, no odmah je po početku konferencije za novinare Jagodić kazao da nikakvog spektakla neće biti.

"Ja ću prije svega reći da se nisam mislio nikome pravdati, a kada bih najavio da idemo da izgubimo rekli biste da sam lud. Želim čestitati Širokom Brijegu na pametno odigranoj utakmici, izdržali su naše napade iz kojih smo željeli kreirati prilike. Kod 0:0 mnogo smo promašili za ovu utakmicu i sigurno je da se na kraju očekuje da nas protivnik kazni", kazao je Jagodić koji je potom pohvalio golmana Širokog Brijega Antonija Soldu.

Slaven Musa (Foto: Klix.ba)
Slaven Musa (Foto: Klix.ba)

"Vjerovatno će se sve šanse zaboraviti zbog izvještavanja novinara, ali moram reći da se moglo nagovijestiti šta Široki Brijeg želi i iz prekida smo primili ove golove. Namjera Širokog je bila da isprovocira našu igru dugim loptama, pokušao sam izmjenama, djelovalo je da smo to amortizovali i umjesto da očekujemo mirniju završnicu i da čekamo taj jedan gol desi se ovo. Široki je zasluženo slavio, mada smatram da je ovo utakmica za jedan razlike", dodao je Jagodić.

Jagodić je potom poručio navijačima da razumije njihovu ogorčenost, te da su i porazi sastavni dio ovog sporta.

"Hvala navijačima koji su bodrili klub, razumijem njihovo ogorčenje, moram da kažem da su i porazi sastavni dio ovog sporta. Do sada smo imali dva poraza, malo pobjeda i mnogo nerješenih rezultata i ovo nas je dobro uzdrmalo", kazao je Jagodić.

"Ja znam što sam došao ovdje, ali sve više ima onih koji omalovažavaju ono što je do sada napravljeno dobro i na kraju dođe do ovoga. Mene će smijeniti oni što su me doveli i kad publika to bude tražila od mene, ona prava publika, a ne plaćenici, onda ću ih poslušati", prokomentarisao je Jagodić o povicima sa tribina Bilinog Polja

Pred ekipom Čelika su još četiri veoma teška gostovanja, a ko će na kraju preuzeti odgovornost za lošu igru i rezultate pokazat će vrijeme.