Nogomet
0

Jagodić objavio spisak, pozvani Atajić, Prcić, Bešić...

FENA
Vlado Jagodić (Foto: Klix.ba)
Vlado Jagodić (Foto: Klix.ba)
Mlada nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine 5. marta će na stadionu "Otoka" u Sarajevu, podijeljena u dva tima, odigrati kontrolnu utakmicu.

Selektor Vlado Jagodića okupljanje će iskoristiti za provjeru većine mlađih igrača.

"Fokusirali smo se na igrače rođene 1994. i 1995. godine u cilju podmlađivanja aktuelne U-21 i formiranja U-20 selekcije. Ovaj put nismo pozvali većinu provjerenih igrača 1992. godište osim Grahovca koji je kapiten ekipe i treba da je uz nju, te Bešića koji je propustio zadnja tri okupljanja, a standardan je u Ferencvarošu. Iz spiska se vidi da smo pozvali pojedine igrače prvi put jer smatramo da im trebamo pružiti priliku, a od njihovih nastupa u klubovima zavisi da li će odmah biti standardni ili će igrati u U-20 selekciji - rekao je Jagodić.

"S obzirom na to da je ovo kontrolno okupljanje, a u cilju stvaranja slike o mlađim igračima smatram da nije potrebna provjera starijih reprezentativaca. Pozvali smo tri igrača 1996. godište, a radi se o igračima koji igraju zapažene uloge u svojim klubovima bez obzira na godine. Nisu imali priliku da se odazovu na nedavno okupljanje U-19 reprezentacije pošto se nije radilo o UEFA terminu pa ćemo ih sada provjeriti jer na njih ozbiljno računamo", dodao je.

Na Jagodićevom spisku su sljedeći igrači: Kenan Pirić (Gent/Bel), Ivan Tirić (Rudar Kakanj), Muhamed Bešić (Ferencvarosi/Mađ), Sead Hajrović (Grasshoppers/Švi), Safet Šivšić (Olimpic), Jozo Špikić (Široki Brijeg), Haris Muharemović (Sarajevo), Haris Hajradinović (Trencin/Svk), Renato Gojković (Čelik), Edin Šehić (Zagreb/Hrv), Srđan Grahovac (Borac), Sanjin Prcić (Sochaux/Fra), Mladen Veselinović (Viktoria Plzen/Češ), Gojko Cimirot (Sarajevo), Nermin Zolotić (Željezničar), Arman Čerimagić (Gent/Bel), Boban Lazić (Olympiacos/Grč), Faris Hadžić (Sarajevo), Fedor Predragović (Borac), Andrej Modić (AC Milan/Ita), Marko Maletić (Oss/Hol), Bahrudin Atajić (Shrewsbury/Eng), Stefan Mihajlović (Crvena zvezda/Srb), Armin Hodžić (Liverpool/Eng), Riad Bajić (Željezničar), Mirko Marić (Široki Brijeg), Samir Radovac (Sarajevo), Ismar Hairlahović (Hajduk/Hrv), Dženan Bureković (Čelik), Damir Sadiković (Željezničar).

Okupljanje reprezentacije je zakazano za 3. mart u hotelu "Park" u Vogošći.