Nogomet
5

Jagodić objavio spisak mladih Zmajeva za utakmice protiv Mađarske i Austrije

Klix.ba
Vlado Jagodić (Foto: Klix.ba)
Vlado Jagodić (Foto: Klix.ba)
Selektor U21 reprezentacije BiH Vlado Jagodić objavio je imena igrača na koje računa za kvalifikacione susrete sa Mađarskom i Austrijom.

Jagodić je pozvao 22 igrača, a to su: Kristijan Jajalo, Kenan Pirić, Dino Bevab, Gojko Cimirot, Amer Bekić, Aldin Čajić, Mario Kvesić, Sanjin Prcić, Srđan Grahovac, Haris Duljević, Marko maletić, Bahrudin Atajić, Muamer Avdić, Rade Krunić, Tomislav Barišić, Bojan Letić, Jozo Špikić, Goran zakarić, Sead Jakupović, Ognjen Petrović, Adnan Kovačević i Haris Seferović.

Selektor mladih Zmajeva je zadovoljan otvaranjem kvalifikacija te je izrazio nadu u dobre rezultata u budućnosti uprkos povredama trojice važnih igrača.

"Poslije dobrog otvaranja kvalifikacija protiv Albanije, nastojat ćemo da u svakoj utakmici igramo bolje i da napravimo dobar rezultat. Mađarska je pobijedila Albaniju u gostima, gledao sam taj susret, kao i prijateljsku utakmicu koju su igrali sa Maltom. Igraju kvalitetan fudbal. Mi ćemo uraditi sve da napravimo dobar rezultat iako imamo kadrovskih problema. Povrijeđeni su Zolotić, Mešanović i Hajrović. Arežina i Jevtić nemaju klub, te se nisu našli na spisku, a neće biti ni Bešića. Ipak smatram da imamo dobru ekipu i da možemo napraviti povoljan rezultat. Na zadnjoj utakmici dobili smo tri nova imena, Atajića, Letića i Barišića. U Mađarskoj ćemo učiniti sve da pobijedimo i tako ostavimo ozbiljnog konkurenta iza sebe. Utakmicu sa Austrijom koja je takođe kvalitetan tim igramo kući i pobjeda ne smije doći u pitanje“, rekao je selektor Jagodić.

Okupljanje mladih reprezentativaca zakazano je za 1. septembar u hotelu "Park“ u Vogošći.

Utakmica Mađarska-BiH se igra 5. septembra na stadionu Kečkemet u 18:00 sati, dok se susret BiH - Austrije igra 9. septembra na Bilinom Polju u 17:00 sati.