Nogomet
0

Jagodić: Interesuje me moj tim i naša igra

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Ekipa Čelika će u okviru 27. kola BH Telecom Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine na Bilinom Polju odigrati drugu u nizu utakmicu na domaćem terenu, no ovaj put im dolazi GOŠK iz Gabele.

Šef stručnog štaba NK Čelik Vlado Jagodić dao je kratki osvrt na utakmicu proteklog kola, gdje je Radnik na Bilinom Polju izvukao remi od domaćeg Čelika.

"Situacija je bila takva da smo prvo poluvrijeme odigrali na visokom nivou, a kasnije smo nesmotreno primili dva gola što je zabrinjavajuće. Uspjeli smo se vratiti nošeni cijelim stadionom koji nam je dao podršku, što je zaista za pohvaliti, a igrači proteklih dana u svlačionici pričaju o tome, jer se ne sjećaju utakmice da su i bez pobjede dobili aplauz", kazao je Jagodić, koji je dodao da je podrška navijača od velike važnosti za psihološku pripremu njegovih izabranika.

Ekipa GOŠK-a trenutno se nalazi na 15. poziciji sa 26 poena, dok se Čelik grčevito, u vrhu tabele, bori za odlazak na evropsko takmičenje. Zeničanima su bodovi neophodni kako bi se priključili samom vrhu tabele, koji bi im osigurao prolaz u Evropu.

"GOŠK je ekipa koja je opasnija od Radnika jer su u zadnje četiri utakmice osvojili velikih 10 poena. Nakon njihove pobjede u Mostaru, moramo skrenuti pažnju na njihovu igru, no međutim, o tome ipak toliko i ne razmišljam. Skoncentrisan sam na našu igru i moramo igrati kako inače igramo na domaćem terenu. Ovo je jedna od njihovih odlučujućih utakmica, ali to je njihov problem i to mene ne interesuje, mene interesuje moj tim i naša igra", dodao je Jagodić.

Greške u zadnjoj liniji koštale su Čelika velikih bodova koji bi im još u proteklom kolu osigurali vrh tabele. Šef struke crno-crvenih dodao je kako je Čelik ipak kvalitetnija ekipa, te da bodovi nisu upitni.

"Greške u zadnjoj liniji moramo smanjiti i ako to uspijemo u mnogo boljoj smo poziciji nego što je GOŠK. Oni će pokušati bilo šta, njima odgovara bilo koji rezultat, ali mi smo kvalitetnija ekipa i moramo se vratiti u normalu jer odigrati neriješeno na domaćem terenu protiv Radnika ne smatram uspjehom. Ono što je sigurno, kada bi se ponovila atmosfera iz prošlog kola, pobjeda ne bi bila upitna", zaključio je Jagodić.

Na travnjak Bilinog Polja sutra neće istračati Bajraktarević, a upitan je i nastup mladog Travančića koji ima bolove u desnoj nozi.

Utakmica Čelika i GOŠK-a na rasporedu je u srijedu, 8. maja, sa početkom od 17:00 sati.