Važne utakmice za mladu selekciju
0

Jagodić: Igrači su zdravi i spremni za duele s Kiprom i Grčkom

FENA
Vlado Jagodić
Vlado Jagodić
Mlada (U-21) nogometna reprezentacija BiH danas završava pripreme za nastavak kvalifikacijskog ciklusa za evropsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini naredne godine.

Reprezentaciju BiH u naredna četiri dana očekuju susreti u gostima protiv Kipra i Grčke.

Selektor U-21 selekcije BiH Vlado Jagodić je izjavio da su se igrači na koje je računao odazvali na vrijeme te da su svi zdravi i sposobni da rade.

Jagodić očekuje od mladih bh. reprezentativaca da nastave u onom ritmu u kojem su odigrali dosadašnji dio kvalifikacija i da ostvare željeni rezultat.

''S Kipranima smo nedavno igrali i znamo šta nas očekuje. Realno je da očekujem dobar rezultat nakon naše visoke pobjede u BiH. Utakmica u Grčkoj neće direktno odlučiti situaciju u grupi, ali bi nam dobar rezultat povećao šanse za drugo mjesto u grupi jer Grci još moraju igrati s Nijemcima'', istaknuo je selektor BiH.

Jagodić očekuje da Nijemci protiv Grka odigraju kao u svim utakmicama do sada i pobijede, što bi olakšalo posao reprezentaciji BiH koja naredne godine igra četiri domaće utakmice.

Mlada reprezentacija BiH trenutno se nalazi na 3. mjestu grupe 1 kvalifikacija za evropsko prvenstvo iza Njemačke i Grčke. BiH će gostovati selekcijama Kipra i Grčke 12., odnosno 14. novembra.

Tabela grupe 1:

  1. Njemačka 15
  2. Grčka 9
  3. BiH 7
  4. Bjelorusija 7
  5. Kipar 3
  6. San Marino 0