Pred veliku utakmicu na Koševu
7

Jagodić: Igrači jedva čekaju da zaigraju protiv Njemačke

Piše: N. Jamaković
Selektor Vlado Jagodić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Selektor Vlado Jagodić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Mlada nogometna reprezentacija BiH danas na Koševu dočekuje velikog rivala Njemačku u posljednjoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2013. u Izraelu. Da bismo se plasirali u baraž, protiv Nijemaca nam igra samo pobjeda.

Iako je riječ o velikom protivniku koji je dobio sve dosadašnje utakmice uz gol-razliku 35:5, selektor našeg tima Vlado Jagodić ističe da i mi imamo svoje adute. "Kao i obično, mi imamo porodičnu atmosferu u reprezentaciji i to je naš poseban kvalitet. Nakon sjajne pobjede nad Grčkom 4:0 naši igrači su puni samopouzdanja, ali su i svjesni težine zadatka koji je pred njima, jer sada sami odlučujemo o sebi. Jedva čekaju da počne utakmica i pokažu ono što stalno ponavljamo, a to je da zaista imaju kvalitet", kaže Jagodić za Klix.ba.

Dodaje kako u ovoj utakmici, logično, ljepota igre neće biti u prvom planu, već rezultat, ali i napominje kako i u takvim situacijama naša reprezentacija igra i dopadljivo, a i efikasno, što smo najbolje pokazali protiv Grčke. "Moram vam priznati da su moji igrači bili pomalo razočarani posjetom navijača u prošloj utakmici protiv Grčke, posebno jer smo u junu imali odličnu atmosferu i podršku sa tribina. Kad je riječ o ovoj utakmici, siguran sam da navijače ne treba posebno pozivati. Reprezentacija Njemačke ne dolazi baš svake sedmice u zvaničnim utakmicama, a i za našu reprezentaciju je to velika utakmica, tako da očekujem zaista veliku podršku sa tribina", kaže selektor.

Ističe kako neće biti posebnih promjena u sastavu, izuzev možda jedne male promjene u taktičkom smislu, budući da u posljednje četiri utakmice imamo četiri pobjede uz samo jedan primljeni gol. "Nijemci su nas u prvoj utakmici dobili 3:0, ali su golove davali nakon naših grešaka. U današnjoj utakmici mi ćemo igrati ofanzivno, jer je to naš stil. U ekipi nemam ni suspendovanih ni povrijeđenih igrača, imam dobar izbor tako da imamo sve uslove za dobar rezultat", zaključio je Jagodić.

Susret počinje u 17 sati uz direktan prijenos na BHT1.