BHT Premijer liga
0

Jagodić igrače Čelika nazvao herojima, Musemić zadovoljan

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nogometaši Čelika večeras su remijem zaključili prvi dio sezone, gdje su na Bilinom Polju sa ekipom Olimpica utakmicu priveli sa rezultatom 1:1.

Zeničani su već na početku utakmice ostali bez igrača, a ekipa Olimpica to nije uspjela iskoristiti sve do 87. minute kada je Miloš Vidović loptu poslao iza leđa golmana Čelika Adisa Nurkovića za 1:1.

Šef stručnog štaba NK "Čelik" Vlado Jagodić svoje izabranike je nazvao herojima koji su u veoma kratkom roku odigrali veliki broj uspješnih utakmica.

"Ovaj raspored koji smo imali pred sobom zbilja je bio težak za moje igrače, ali evo uspjeli smo i ovu utakmicu privesti kraju bez poraza. Ostaje mi žal za tim da smo ponovo primili gol u samoj završnici, kroz analize utakmica gdje smo primali golove, nikako nismo uspjeli naći razlog zašto nam se to dešava, i to već postaje bolno. Brojčano smo bili slabiji više od 93 minute, ali odigrati ovako protiv Olimpica, koji zna da igra, uvažavam ih maksimalno i Musemića i klub Olimpic, ali smatram da smo mi večeras zaslužili pobjedu.", riječi su Jagodića.

Čelik je u završnici prvog dijela sezone imao mnogo problema koji su utjecali na igrački kadar kojim je Jagodić mogao raspolagati, a igrači koji su bili na raspolaganju, prema riječima Jagodića, odradili su jedan veliki posao.

"Ovi igrači Čelika su heroji, ja odgovorno kažem da su oni heroji, jer odigrati ovoliko utakmica u kratkom periodu, a o tome ćemo naknadno na konferenciji za štampu, u narednim danima kada budemo imali svoju analizu. Devet utakmica smo bez poraza i protiv ovakvih protivnika u finišu, ovih 20 bodova vrijede, mnogo vrijede, ako ništa drugo imamo i dalje neki priključak za vrh tabele, a u narednoj polusezoni imamo mnogo lakši raspored nego što smo imali.", zaključio je Jagodić.

Trener Olimpica Husref Musemić kratko je prokomentarisao igru svojih igrača i dao svoj osvrt na odigranih 90 minuta na Bilinom Polju.

"Ovu utakmicu smo mogli odvesti u drugi pravac, ali ako imate igrača više, onda ne možete biti zadovoljni sa igrom, no s druge strane ako ste gubili do 87. minute, morate biti zadovoljni.", kratko je prokomentarisao Musemić.