Nogomet
0

Jagodić: Gradina još nije otpisana

Klix.ba
Vlado Jagodić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Vlado Jagodić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
U prostorijama Nogometnog kluba Čelik održana je konferencija za novinare povodom 14. kola Bh Telecom Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine, gdje će Čelik gostovati ekipi Gradine.

Ekipa Gradine trenutno se nalazi na posljednjem mjestu tabele BH Telecom Premijer nogometne lige BiH sa osvojena tri boda iz tri utakmice u kojima su odigrali neriješeno.

Šef stručnog štaba Nogometnog kluba Čelik Vlado Jagodić, uprkos činjenici da je Gradina posljednja sa najmanje osvojenih bodova, smatra da će ovo biti jedna ozbiljna utakmica gdje Čelik može izgubiti mnogo.

"U utakmici sa Gradinom Čelik može izgubiti mnogo. Gradina je ekipa koja je na posljednjem mjestu sa samo tri osvojena boda, to je ekipa koju su mnogi svrstali među glavne kandidate za ispadanje, ali ja je ne svrstavam tamo i iz tog razloga je ovo jedno specifično gostovanje", izjavio je Jagodić te dao i svoj osvrt na igru Gradine:

"To je ekipa koja ima slab zadnji dio tima, ali postigli su skoro pa jednak broj golova kao i mi u prvenstvu, a imaju samo tri boda i sigurno je da imaju ofanzivnu igru. Teren u Gradačcu će, siguran sam, ići nama u prilog, bez obzira na ekipu, vjerujem da smo u prednosti", zaključio je Jagodić.

Ekipa Čelika će u srijedu 21. novembra odigrati i revanš utakmicu Kupa Bosne i Hercegovine protiv Širokog na stadionu Bilino Polje, pa je šef struke crno-crvenih dao i kratku najavu za utakmicu Kupa.

"Mi ovu utakmicu moramo povezati i sa onom koju igramo u srijedu, koja je za nas utakmica polusezone. Sve osim pobjede u Gradačcu smatrat ću neuspjehom, a pobjeda će biti jedna fina uvertira za revanš protiv Širokog na Bilinom Polju u okviru Kupa BiH. U toj utakmici očekujem atmosferu kakva je bila i protiv Borca i protiv Željezničara, jer nam je zaista potrebno nešto takvo", prokomentarisao je Jagodić.

Uprkos tome što je imperativ pobjeda i što su favoriti u ovoj prvenstvenoj utakmici, Jagodić se nalazi u ozbiljnim problemima sa igračkim kadrom, tako da je zbog crvenog kartona pravo nastupa izgubio kapiten Zeničana Kenan Horić, a Vlado Marković, koji se oporavio od povrede, počeo je raditi, ali sa dosta slabim intenzitetom te je u velikom zaostatku za ostatkom ekipe, ali Jagodić je na kraju dodao da ovo nije nikakav alibi za utakmicu, jer Čelik raspolaže dovoljnim brojem igrača koji će odgovoriti zadatku koji se pred njih postavi.

Utakmica Gradine i Čelika na rasporedu je u subotu 17. novembra od 13:00 uz direktan prijenos na BHT 1.