Nogomet
0

Jagodić: Čelik se približava poziciji o kojoj odavno mašta

Klix.ba
Vlado Jagodić (Foto: Klix.ba)
Vlado Jagodić (Foto: Klix.ba)
Ekipa Čelika će, nakon teškog gostovanja na Grbavici, na Bilinom Polju u okviru 24. kola BHT Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine ugostiti ekipu Slavije.

Šef struke NK Čelik Vlado Jagodić zadovoljan je utakmicom na Grbavici te je dao samo kratki osvrt na izjave pojedinaca koji su istakli da ekipa Čelika nije nijednom pogledala prema protivničkom golu.

"Mi nemamo vremena da se vraćamo na ono što je prošlo, ali što se tiče Željezničara, uradili smo što smo najavljivali. Iznenađuje me i ne mogu dozvoliti da se na moje igrače prebacuju stvari koje nisu realne, kao što su izjave da nismo pogledali prema protivničkom golu, a to ćemo pokušati promijeniti protiv Slavije", kratko je prokomentarisao Jagodić.

Crno-crvenima u goste dolazi Slavija koja se nalazi na 6. poziciji tebele BHT Premijer nogometne lige BiH, ali Jagodić će i u ovu utakmicu ući sa dozom opreznosti i sa velikim ambicijama.

"Naš cilj je da bod koji smo osvojili na Grbavici potvrdimo protiv Slavije. U proteklom periodu imali smo dosta problema u igračkom kadru, tako da sada imamo minimalan broj igrača za ovaj zgusnuti raspored. Moram reći da momci zaslužuju sve pohvale, na treninzima se maksimalno trude, a to onda pokazuju na terenu u toku utakmice. Slavija je treća ekipa po broju osvojenih bodova u gostima, porazili su nas u prvom dijelu sezone, nemaju toliko dobru efikasnost, ali primaju veoma malo golova", kazao je Jagodić te dodao da će ispuniti obavezu prema navijačima.

Jagodić je još dodao da se ekipa Čelika polako približava poziciji o kojoj se odavno mašta i priča, a da je jedna od većih prepreka upravo Slavija.

"Slavija je naš direktni konkurent i mi ćemo učiniti sve da ih ostavimo iza sebe, a znajući naš raspored, imamo jednu dobru situaciju u narednom periodu. Da bismo prošli Slaviju, potrebna je želja i stručnog štaba i navijača i igrača. U utakmici protiv Zvijezde smo pokazali pristup koji ja tražim, a isto to ću tražiti i u utakmici protiv Slavije", zaključio je Jagodić.

Protiv Slavije na Bilino Polje neće istrčati golman Adis Nurković, tako da će mrežu i ovaj put čuvati Adi Adilović. Horić i Popović nisu prisustvovali jučerašnjim treninzima, no sama postava za sutrašnju utakmicu bit će poznata nakon današnjeg treninga na Bilinom Polju.

Utakmica Čelika i Slavije na rasporedu je u srijedu, 24. aprila, od 17:00 sati na stadionu Bilino Polje.