Pred susret sa Širokim
0

Jagodić: Bit će neizvjesno do samog kraja

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
U prostorijama Nogometnog kluba Čelik održana je konferencija za novinare povodom revanš susreta Kupa Bosne i Hercegovine u kojem ekipa Čelika na Bilinom Polju dočekuje Široki Brijeg.

Šef struke NK Čelik Vlado Jagodić je u najavnoj utakmici u Širokom Brijegu istaknuo da će utakmica protiv Širokog biti neizvjesna do posljednjeg sudijskog zvižduka revanš susreta u Zenici, a danas je to isto i potvrdio.

"Uspjeli smo napraviti finu uvertiru za revanš protiv Širokog Brijega, u utakmicu idemo čiste glave i psihički smo spremni. U samoj najavi sam istaknuo da će sve biti neizvjesno i ponovo ističem da će do posljednje minute ovdje na Bilinom Polju biti neizvjesno", izjavio je Jagodić koji je potom prokomentarisao i igru nogometaša Širokog Brijega.

"Široki Brijeg je ekipa koja zna igrati na rezultat i svake godine izbore takmičenje u Evropi, tu su za petama timovima u samom vrhu tabele, a u revanš susretu uvjeren sam da će pokušati nadoknaditi ono što nisu uspjeli na domaćem terenu. Međutim, smatram da se možemo nositi sa Širokim i siguran sam da će moji igrači dati svoj maksimum, uvjeren sam da ćemo napraviti kvalitetan rezultat", zaključio je trener crno-crvenih Vlado Jagodić.

Igrački kadar Čelika bit će oslabljen i u ovoj utakmici sa zadnjom linijom gdje je Horićev nastup upitan, a čuvar gola Čelika Adis Nurković sigurno neće braniti mrežu u revanš susretu.

Jagodić je još iskoristio priliku i čestitao navijačima Čelika Robijašima njihov 24 rođendan i uvjeren je da će i u ovoj utakmici dati veliku podršku.

"Ja sam uvjeren da podrška Robijaša sa tribina neće izostati, želim svima da se zahvalim što su nas podržali u Gradačcu i da im čestitam 24. rođendan. Podrška u revanšu, odnosno, u utakmici polusezone, nam je neophodna, te pozivam sve navijače i simpatizere Čelika da se u što većem broju odazovu i budu naš dvanaesti igrač", riječi su Vlade Jagodića.

Revanš susret Kupa BiH između Čelika i Širokog Brijega na rasporedu je u srijedu, 21. novembra, od 16:30 sati, uz direktan prijenos na BHT 1.