Leo Messi
0

"Ja se samo igram nogometa"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Dvostruki uzastopni najbolji svjetski nogometaš, Barcelonin napadač Lionel Messi, priznao je u razgovoru za El Mundo da nogometu pristupa na način na koji je to činio i kada je bio dijete. Iako shvata da je za to što radi izvrsno plaćen, kaže da se ne može odviknuti dječačkih navika.

"Ništa u svojoj igri nisam promijenio još od kada sam bio dijete. Znam da je nogomet moj posao i da bi mu trebalo pristupiti možda i na drugačiji način, no ne treba zaboraviti na to da je nogomet i igra. Najvažnije je igrati kako bi se zabavljali, kako bismo bili sretni. Tako to rade djeca i tako to radim ja", objašnjava 23-godišnji Messi kojeg oduševljava igranje na poziciji napadača koju je prigrlio nakon igranja na krilu.

"Napadač sam od prošle godine, meni je to savršena pozicija jer Barcelonina igra ide kroz sredinu", nastavlja Argentinac kojem sunarodnjaci predbacuju veći angažman u klubu nego u reprezentaciji, a i spočitavaju mu što, za razliku od Barcelone, Argentinu ne može dovesti do naslova prvaka.

"Smetaju me te kritike, ali, srećom, iza mene su. Sigurno da želim naslov na Mundijalu, uostalom, ne možete biti smatrani sjajnim igračem ne osvojite li ga. To je moje mišljenje".