Daniele de Rossi
0

"Ja sam kriv za primljeni pogodak"

Totalsport
Daniele de Rossi (Foto: AP)
Daniele de Rossi (Foto: AP)
Daniele de Rossi, 26-godišnji talijanski reprezentativac i veznjak Rome, preuzeo je na sebe svu odgovornost primljenog pogotka Italije protiv Paragvaja, na njihovoj premijeri Mundijala.

No, ako je i kriv kako priznaje, De Rossi je to ispravio izjednačujućim pogotkom u 63. minuti što je i donijelo konačnih 1-1 svjetskih prvaka i južnoameričke reprezentacije.

Bila je to 55. utakmica De Rossija u dresu "azzurra" i deveti postignuti pogodak.

"Potpuno preuzimam krivicu na sebe kod primljenog pogotka. Gol je zabio čovjek za kojeg sam ja bio zadužen pri prekidima. Bio sam ogorčen na sebe", rekao je De Rossi i nastavio:

"Bili smo bolji suparnik na travnjaku. Kreirali smo daleko više opasnosti na drugoj strani, nego što je to činio Paragvaj. Zapravo, oni su pokazali jako malo, makar im odajem poštanje na organiziranoj odbrani od početka do kraja."

De Rossi je komentirao i mogućnosti Italije na ovogodišnjem Mundijalu.

"Rasli smo 2006. godine kao tim, bit ćemo sve bolji i bolji i ovdje, kako bude Mundijal trajao. Nismo arogantni, niti ćemo reći da smo bolji od ostalih. Imamo svoje zadatke i ciljeve, želimo se potvrditi u svakoj novoj utakmici i možemo to. Danas smo odigrali solidnu utakmicu, ali za nešto više moramo biti konkretniji u završnici. Također, moramo znati i pripremiti još veći broj prilika. Mislim da smo na solidan način zakoračili u odbranu naslova", rekao je rođeni Rimljanin.