Ciro Ferrara
0

"Ja sam kao Rocky, udarite me jače jer ovo ne boli"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Juventusov trener Ciro Ferrara usporedio se s izmišljenim filmskim boksačkim junakom Rockyjem Balboom, te je priznao da bi eventualni poraz od Napolija u osmini finala u srijedu, u osmini finala Kupa Italije, bio njegov konačni nokaut.

Nakon Juventusovog nedjeljnog prvenstvenog poraza 3:0 od Milana u Torinu, mnogi italijanski mediji opet su se raspisali o potencijalnom dolasku holandkog trenera, izbornika ruske nogometne reprezentacije Guusa Hiddinka, na kormilo ''stare dame''.

  • Jedan moj prijatelj, jedan od malobrojnih koji su mi još ostali, rekao mi je : ''Ti si poput Rockyja''. Udaraju me sa svih strana, ali mojim protivnicima mogu samo poručiti: Niste me povrijedili, morate me jače udariti jer ovo ne boli! Ništa me ne može oboriti, pa i moja majka jače udara!

Ferrara je konferenciju za novinare započeo gotovo dva sata kasnije od predviđenog termina, s obzirom na dugačak klupski sastanak na kojem su sudjelovali klupski čelnici, članovi stručnog stožera i igrači.

  • Meni su klupski stavovi dobro poznati. Međutim, dovoljno sam odrastao da i sam shvaćam da je sudbina svakog trenera povezana s rezultatima. Ukoliko rezultati uvjetuju smjenu trenera, osobno to neću doživjeti kao poraz, već samo kao jednu lekciju u mom trenerskom napretku – dodao je Ferrara.

U srijedu će Juventus ugostiti Napoli u dvoboju osmine finala. U slučaju novog neuspjeha torinskog kluba, odlazak Ferrare bio bi gotovo sigurna oklada...