Jose Mourinho
0

"Ja odlučujem kako će Real igrati, ne Di Stefano"

Totalsport
Jose Mourinho (Foto: AP)
Jose Mourinho (Foto: AP)
Na pres-konferenciji uoči finalnog okršaja Kupa kralja između njegovog Reala i Barcelone trener nogometaša madridskog kluba Jose Mourinho procijenio je šanse za pobjedu 50-50.

"Ne želim reći ništa neuobičajeno jer su šanse u finalu uvijek 50-50. U finalu nikad nema favorita. Nadam se da ćemo gledati lijepu utakmicu i da će sve na tribinama i na ulicama proći bez incidenata", rekao je Mourinho uoči finalnog okršaja koji je na rasporedu u srijedu navečer u Valenciji.

"Znam da su ovo možda tipične izjave prije finala, ali vjerujte mi, ja iskreno u njih vjerujem. Igrao sam u mnogim finalima protiv ekipa koje su ili bile inferiorne ili superiorne mojima i uvijek su to bile izjednačene utakmice. Takva je priroda finala."

"Ovo je moje prvo finale s Real Madridom, ali opušten sam. Imam puno iskustva u ovakvim susretima i to je razlog što mogu biti mirniji. Ako pobijedimo sjajno, ako ne, nastavit ćemo naporno raditi."

Portugalski trener na kraju je komentirao i izjavu istinske legende Reala Alfreda Di Stefana koji je nakon subotnjeg remija (1-1) Reala i Barçe u Primeri izjavio kako je u tom susretu "Barcelona bila lav, a Real miš".

"On je jedan od najvažnijih osoba u historiji Real Madrida, a ja sam ništa u Realovoj historiji. Ali ja sam trener i trener je taj koji odlučuje. Ponavljam, ja sam trener i odluke su moje", zaključio je trener Reala uoči drugog od četiri "clasica" koji će se odigrati u manje od tri sedmice.