Nyon
0

Izvučene grupe Kupa UEFA

FENA
Foto: AP
Foto: AP
U sjedištu Evropske nogometne federacije (UEFA) u Nyonu danas je obavljeno izvlačenje grupe Kupa UEFA.

Višestruki evropski prvak AC Milan svrstan je u E-grupu s Heerenveenom, Bragom, Portsmouthom i Wolfsburgom. Beogradski Partizan je u skupini sa Sevillom, Stuttgartom, Sampdoriom i Liegeom, a zagrebački Dinamo s Tottenhamom, Spartakom iz Moskve, Udineseom i Nijmegenom.

Pregled svih grupa:

A-grupa: Schalke 04, PSG, Manchester City, Racing Santander, Twente B-grupa: Benfica, Olympiacos, Galatasaray, Hertha, Metalist Kharkiv C-grupa: Sevilla, Stuttgart, Sampdoria, Partizan, Standard de Liege D-grupa: Tottenham, Spartak Moskva, Udinese, Dinamo, Nijmegen E-grupa: AC Milan, Heerenveen, Braga, Portsmouth, Wolfsburg F-grupa: Hamburg, Ajax, Slavia, Aston Villa, Žilina G-grupa: Valencia, Club Brugge, Rosenborg, Kopenhagen, St. Etienne H-grupa: CSKA Moskva, Deportivo, Feyenoord, Nency, Lech Poznan

Grupna faza takmičenja na rasporedu je od 23. oktobra do 18. decembra, a svaka ekipa će odigrati dvije utakmice na svom terenu i dvije u gostima. Po tri ekipe iz svake grupe plasirat će se u šesnaestinu finala, gdje će im se pridružiti osam ekipa iz Lige prvaka.