Gennaro Gattuso
0

"Izvinjavam se, izgubio sam glavu"

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Kapetan Milana, 33-godišnji Gennaro Gattuso, isijavao je nervozom tokom svih 90 minuta prvog dvoboja osmine finala Lige prvaka protiv Tottenhama koji je u utorak navečer odigran na San Siru.

Gattuso se tako u nekoliko navrata verbalno sukobio s pomoćnim trenerom Spursa Joeom Jordanom, a vrhunac je izbio nakon posljednjeg sudijskog zvižduka kada ga je udario glavom, te je potom izbila opća gužva.

"Izgubio sam glavu i preuzimam odgovornost jer sam napravio nešto što nisam smio. Jordan me gnjavio cijelo drugo poluvrijeme, ali to ne opravdava moju reakciju. Iznervirao me naš razgovor, riječi koje smo izmijenili. Obojica smo pričali škotski s obzirom da sam igrao u njegovoj zemlji u Glasgowu, ali neću reći što mi je rekao. Pogriješio sam napravivši to što sam napravio starijoj osobi i to je to. Sada ću pričekati i vidjeti što će UEFA odlučiti", komentirao je nakon 1-0 poraza svoje ekipe Gattuso.

Osim s pomoćnim trenerom Spursa Gattuso se tokom susreta verbalno "kačio" s Peterom Crouchom, a visokog napadača londonskog kluba je u nekoliko navrata odgurivao. Pravo je čudo kako je Gattuso zapravo izbjegao dobivanje crvenog kartona za svoje ponašanje na terenu, ali kaznu UEFA-e sigurno neće, te se mogu očekivati stroge sankcije krovnog tijela europskog nogometa.

Svjestan je toga i trener Milana Massimiliano Allegri:

"Nije mi se svidjela ta neugodna epizoda, nije to lijepo za vidjeti. Očito je bilo razloga zašto se tako Gattuso ponio, makar to nije opravdanje. Naravno da će cijeli slučaj proučiti UEFA."