Nogomet
45

Izostanak Garetha Barryja velika prilika za Muhameda Bešića

A.D.
Gareth Barry je zbog povrede nakon svega 13 minuta igre napustio nedjeljni meč Evertona i Sunderlanda.

Još uvijek je neizvjesno koliko će izbivati sa terena, a prve prognoze ljekara nisu nimalo optimistične. Iako je Barry izuzetno važan za tim Evertona, mediji i stručnjaci u Engleskoj uvjereni su da će ga na pravi način zamijeniti novi fudbaler Karamela, Muhamed Bešić.

“Bešić je u Ferencvarosu najčešće igrao u zadnjoj liniji, ali u reprezentaciji Bosne i Hercegovine gotovo uvijek igra u veznom redu. Na Svjetskom prvenstvu u Brazilu bio je najučinkovitiji igrač Bosne i Hercegovine sa ukupno najviše pretrčanih kilometara. Pored njega se nije naigrao Leo Messi, a kasnije je uspio zaustaviti i Garetha Balea”, navodi engleski Bleacherreport.

“Sa 22 godine ima veliku priliku da upozna publiku na svim stadionima u Premiershipu. Doveden je za četiri miliona funti, a tokom narednih sedmica mogao bi isplatiti svaki uloženi novčić”, stoji u daljem tekstu.

Osim Muhameda Bešića Martinez na ovoj poziciji može koristiti i Darrona Gibsona, ali i Rossa Barkleya. Gibbson je na ovoj poziciji često igrao u vrijeme kada je menadžer Evertona bio David Moyes.