Nogomet
0

Izjave Aragonesa i Hiddinka

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Selektor nogometne reprezentacije Španije Luis Aragones izjavio je da u polufinalu protiv Rusije nije bilo lako, uprkos ubjedljivoj pobjedi od 3:0, kojom je njegov tim obezbijedio plasman u finale Evropskog prvenstva i duel sa Njemačkom za titulu prvaka Evrope.

"Bilo je teško, naročito u prvom poluvremenu. Mislim da smo drugo poluvrijeme odigrali izuzetno. Ovo smo željeli, da igramo u finalu. Ali, tu je protivnik zvani Njemačka, biće to jako zanimljivo", rekao je Aragones.

Najbolji igrač utakmice Andres Iniesta bio je radostan zbog plasmana u finale i najavio da se Španija tu neće zaustaviti.

"Tim se trudio i mislim da smo dominirali u ovoj utakmici. Vrlo sam sretan što smo došli u finale, što je utakmica koju želimo da dobijemo", kazao je Iniesta.

Selektor Rusije Guss Hiddink ponovo na velikom takmičenju nije mogao dalje od polufinala, u kojem je zaustavljen na Svjetskim prvenstvima, 1998. godine sa Holandijom i 2002. sa Južnom Korejom.

"Njihov plan bio je da nas izmore, tako da u drugom poluvremenu ne bismo zaprijetili. Bez obzira na eliminaciju, možemo biti ponosni što smo došli dovde. Igrali smo protiv zaista snažnog protivnika večeras i oni su zasluženo pobijedili", rekao je Hiddink.