Šovšić na spisku Ladića
0

Izgubljen još jedan bh. dragulj

Piše: E. Isanović
Damir Šovšić
Damir Šovšić
Definitivno je potvrđeno ono što je naš portal pisao. Naime, Damir Šovšić, nekadašnji U-17 i U-19 reprezentativac BiH, ubuduće će nastupati za Hrvatsku. Aktuelni nogometaš Zagreba našao se na spisku šefa državne nogometne selekcije (U-21) "kockastih" Dražena Ladića.

Šovšić je sa dosta uspjeha nosio dres U-17 reprezentacije naše zemlje. Pod dirigentskom palicom Velimira Stojnića igra se zasnivala na njemu. Ipak, problemi nastaju prelaskom u U-19 selekciju, čiji je prvi šef struke Zoran Bubalo.

Naime, Šovšić je u jednom reprezentativnom okršaju došao u konflikt sa Bubalom, koji ga više nije pozivao. Odrekao se njegovih usluga, kako je rekao, zbog nediscipline.

Dolaskom na klupu mlade nacionalne selekcije BiH Branimir Tulić ga je na početku ignorisao. Ipak, na insistiranje trenera koji su mu saopštili o kakvom se potencijalu radi, uputio je poziv. No, bez uspjeha. Šovšić nije odgovarao.

To je bio jasan znak da više ne želi igrati u dresu "zmajeva". U međuvremenu je ovaj nogometaš dobio i hrvatsko državljanstvo.

Da potsjetimo, Damir Šovšić je rođen 5. februara 1990. godine u Goraždu. Karijeru je počeo pisati u istoimenom klubu. Kasnije je preselio na Koševo, gdje su mu mnogi relevantni nogometni stručnjaci prognozirali blistavu karijeru.

I pored brojnih ponuda najkonkretniji su bili čelni ljudi NK Zagreb, pa je 2007. godine obukao dres "pjesnika". Član je udarne postave tima iz Kranjčevićeve.

On je samo jedan u nizu izgubljenih bh. nogometnih drgulja, a NSBiH nije učinio ništa kako se to ne bi desilo.