Nogomet
194

Izet Hajrović: Želim biti među Zmajevima na putu za Brazil

Klix.ba
Izet Hajrović
Izet Hajrović
Izet Hajrović, napadač Grasshoppersa, izjavio je za švicarske medije da želi biti jedan od putnika na Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine kao igrač BiH.

Stariji Hajrović nije mogao ni zamisliti bolji početak švicarske lige. U tri protekle utakmice budući reprezentativac BiH postigao je četiri gola.

Međutim, kako kaže, još uvijek ne razmišlja o tituli najboljeg strijelca lige.

"Samo želim nastaviti postizati golove", kazao je Hajrović za portal Blick.ch.

Nakon što je odlučio igrati za BiH, u Švicarskoj su ga nazvali izdajnikom.

"Nisam izdajnik. To je bila moja odluka koju ću saopštiti selektoru Švicarske Ottmaru Hitzfeldu i čelnicima Saveza", dodao je Hajrović.

On je razočaran što ga selektor Švicarske više nije pozivao nakon utakmice protiv Tunisa prošle godine.

"Čak me nije pozivao ni za prijateljske susrete. Imam veliko poštovanje prema Hitzfeldu, on je vrhuski trener, ali moj cilj je Brazil i Svjetsko prvenstvo 2014. godine. Nakon što sam odigrao svoju prvu utakmicu za seniorsku reprezentaciju Švicarske, u BiH nisu odustajali od mene. To je ono zbog čega sam odlučio ponovo razmisliti o svojim opcijama", kazao je 21-godišnji napadač Grasshoppersa.

Već nekoliko mjeseci Hajrović nije baš omiljen među Švicarcima, bar ne kod onih koji vole reprezentaciju.

"Ovo nije bila odluka protiv Švicarske već odluka moje karijere. Zahvalan sam Švicarskoj za sve što su uradili za mene, međutim, moj cilj je Svjetsko prvenstvo i igranje u nekoj od liga petice", dodao je Hajrović.