Uskoro u dresu Zmajeva
0

Izet Hajrović: S nestrpljenjem očekujem Sušićev poziv

Razgovarao:Edin Isanović
Izet Hajrović, nogometaš Grasshoppera rođen je 4. augusta 1991. godine u Švicarskoj. Igra u veznoj liniji,a izrazio je želju da nastupa za državni tim BiH. Specijalista za pogotke iz prekida. Odličnog driblinga i nepredvidivih rješenja. Ima kvalitet za najveće domete. U intervjuu za Sarajevo-x.com govorio je o svom klubu, ambicijama, selektoru Sušiću, hobiju osim nogometa…

Možete li nam u uvodu reći jeste li zadovoljni svojim igrama u dresu “Skakavaca”?

Jesam, zadovoljan sam. Mislim da imamo dobar koncept u klubu, jer mladi igrači igraju za prvi tim. Do sada sam igrao dobro, nastupao sam u mnogo utakmica iako mi je tek 20 godina. Naravno, trudim se da pružam još bolje partije kako bih kasnije mogao otići u Englesku, Njemačku ili Italiju. Ponude su tu.

Koliko visoko Grasshopper može ove sezone?

Naš konačni cilj je treće mjesto u prvenstvu i finale švicarskog kupa. Mislim da ćemo jedan ostvariti. Imamo kvalitetnu ekipu.

U medijima ste izjavili da ste razgovarali sa selektorom bh. reprezentacije Safetom Sušićem i da ćete u budućnosti nositi dres našeg državnog tima. Da li je to istina?

Apsolutno. Sušić me zvao kada sam bio u Španiji na pripremama. Razgovarali smo oko reprezentacije. Ja sam mu rekao da mi je želja da igram za BiH. Sada s nestrpljenjem čekam poziv. Selektor je rekao da će doći u Zurich da se vidimo i da konkretno popričamo.

Kako komentarišete posljednje rezultate bh. selekcije i koji reprezentativci su na Vas ostavili poseban dojam?

Odlično su odigrali kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje se ove godine igra u Ukrajini i Poljskoj. Svim srcem sam navijao za njih. Međutim, desio se onaj peh sa Francuskom. Drago mi je kada vidim kako zajedno igraju Džeko, Ibišević, Salihović, Pjanić, Lulić… Sa Senadom sam igrao u Grasshopperu. Njega lično znam, dobar je čovjek.

Mogu li Zmajevi izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo koje se 2014. godine održava u Brazilu?

Svakako. Sa aktuelnom ekipom možemo doći do tog cilja.

Hoćete li gledati prijateljsku utakmicu Brazil - BiH koja se krajem februara igra u Švicarskoj?

Još ne znam. Nisam uspio doći do ulaznica.

Možete li nam reći kako se pripremate za utakmicu, da li imate neki ustaljeni ritual?

Ne. Pokušavam se opustiti da nisam nervozan prije početka meča. Naravno, pomalo se i zabavljamo, a najčešće slušamo muziku.

Imati li neki hobi osim nogometa?

Imam, puno vremena provodim na kompjuteru, igram Playstation s prijateljima iz kluba.