Nogomet
2

Izet Hajrović: Presretan sam, ovo je gol za cijelu BiH

Piše: N. J.
Veliku pobjedu ostvarili su nogometaši Bosne i Hercegovine u 8. kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Nakon što smo gubili 1:0 preokrenuli smo rezultat i slavili 2:1 protiv Slovačke u Žilini.

Ova pobjeda nas je zadržala na prvom mjestu grupe G koje direktno vodi u Brazil. Igrači i selektor Safet Sušić su nakon utakmice bili presretni.

Igrač odluke bio je novajlija u našem timu Izet Hajrović koji je ušao sa klupe i nakon samo desetak sekundi provedenih na terenu poslao "bombu" sa 25 metara u gol Slovaka, za veliku pobjedu 2:1.

"Mislim da mi je to bio prvi dodir sa loptom. Osjećaj je super, a ovo je gol za cijelu BiH", poručio je Hajrović u izjavi za Face TV nakon utakmice.

Vedad Ibišević je istakao kako mu je drago da su uspjeli pobijediti zbog cijele ekipe ali i naših navijača, dok je Edin Džeko istakao da smo zasluženo pobijedili i dokazali da možemo biti izuzetno jaki kada to treba i kada je najteže. Veznjak našeg tima Miralem Pjanić je istakao da je presudila naša velika želja da idemo u Brazil.