Nogomet
63

Izet Hajrović: Nismo pobijedili, ali ja imam razlog za sreću

Klix.ba
Hajrović proslavlja pogodak u Paderbornu
Hajrović proslavlja pogodak u Paderbornu
Konačno je i Izet Hajrović dočekao svojih pet minuta u dresu Werdera iz Bremena.

Reprezentativac BiH na jučerašnjoj utakmici u Paderbornu ušao je sa klupe u 74. minuti, a već dvije minute kasnije postigao je pogodak za konačnih 2:2, što je bio njegov bundesligaški prvijenac.

“Treći put zaredom igrali smo protiv ekipe iz donjeg dijela tabele koja se grčevito bori za opstanak. Zbog toga smo znali da će biti teško. Nije dobro počelo za nas, a trener je na poluvremenu upozoravao da ukoliko tako nastavimo nećemo dobro završiti. Na kraju kada se sve uzme u obzir zadovoljni smo jednim bodom. Nismo uspjeli pobijediti, ali ja imam razlog za sreću. Ipak je to moj prvi pogodak u Bundesligi. Jak trening i strpljenje se uvijek isplate. Hvala svima koji vjeruju u mene. Održat ću obećanje i eksplodirati u timu Werdera“, poručio je nakon jučerašnje utakmice Izet Hajrović.

Pogodak postignut na utakmici protiv Paderborna je Hajrovićev prvijenac u njemačkoj Bundesligi. Od svog dolaska Izet je na meti kritika njemačkih novinara zbog slabe statistike u koju je tek jučer upisao prvi gol. Zbog slabe forme, Hajrović je od dolaska Viktora Skripnika pao u drugi plan.