Nogomet
29

Izborna skupština FK Sarajevo: Izabrano novo rukovodstvo tima s Koševa

Piše: Edin Isanović
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Na danas održanoj Izbornoj skupštini FK Sarajevo za novog predsjednika izabran je Edis Kusturica, kao što je portal Klix.ba ranije i najavio.

Novi Upravni odbor FK Sarajevo još čine potpredsjednici Elvir Kantardžić i Feđa Kusturica, te članovi Lim Meng Kwong, Hajrudin Kapetanović, Davud Zahirović, Mersad Mahić, Elvir Krajina i Emir Salihović.

Nadzorni odbor kluba čine predsjednik Alen Hujić,te članovi Irhad Kovačević i Nedžad Čagalj.

Nakon Skupštine novoizabrani predsjednik izjavio je sljedeće:

"Velika je čast biti predsjednik FK Sarajevo, to je institucija bh. sporta. Osjećam odgovornost prema klubu, navijačima i investitorima koji je prihvatio naš koncept razvoja kluba. Moramo vrijedno raditi kako bismo opravdali njegovo povjerenje, te naše Sarajevo digli na veći organizacioni nivo".

Inače, tim sa Koševa dobio je novog predsjednika Skupštine kluba, a to je Maid Delić.

"Osjećam izuzetnu čast i zadovoljstvo zbog ovog imenovanja. Mnogo pozitivnih stvari dešavalo se u klubu i sve je to usmjerilo klub u jednom novom uspješnom pravcu", rekao je Delić.

Direktor FK Sarajevo Dino Selimović nakon Skupštine je kazao da je okrenuo jednu novu, svijetlu stranicu u svojoj historiji.

"Vjerujem da su pred nama i našim navijačima dobre stvari", rekao je Selimović.

Upoznao je prisutne novinare o ciljevima kluba u narednom periodu. Prema njegovim riječima, prioritet je nastavak konsolidacije odnosno finansijske stabilizacije FK Sarajevo.

"Iskreno se nadam da ćemo do kraja ove godine biti u potpunosti slobodni od svih dugova i pritisaka".

"Druga stvar je sportski uspjeh. Želimo sebi i našim navijačima priuštiti sreću i zadovoljstvo osvajanjem trofeja. Želja nam je i da ostvarimo historijske plasmane u grupne faze Lige prvaka ili Evropske lige. Za to treba dosta vremena, ali smo udarili dobre temelje i realno se možemo nadati svemu tome", kazao je direktor Sarajeva, javila je Fena.

Akademija Fudbalskog kluba Sarajeva treći je cilj, naveo je Selimović.

"Cilj je investiranje u domaći kadar, mlade igrače iz BiH i regije", naveo je i dodao da Akademija počinje sa šestomjesečnim probnim radom 1. februara.

"Nadam se da ćemo u idućih nekoliko mjeseci ući u posjed budućeg trening kampa našeg tima gdje ćemo konačno riješiti višegodišnji problem treniranja kako omladinskih selekcija, tako i prvog tima", kazao je Selimović.

Fudbalski klub Sarajevo danas je dobio dva nova igrača za nastavak prvenstva. Mario Barić i Dario Purić potpisali su jutros ugovore na po 2,5 godine, a danas su i zvanično predstavljeni novinarima nakon Skupštine kluba.

"Kontinuirano radimo na pojačanjima i u sljedećih par dana planiramo realizirati još jedan, eventualno dva transfera. Danas želimo da predstavimo dva igrača za koje smatramo da su pojačanja i da svojim kvalitetom mogu da unaprijede našu igru", kazao je sportski direktor FK Sarajevo Abdulah Ibraković.