Nogomet
0

Izbačen iz reprezentacije zbog boje kose

Totalsport
Luke Dimech, nogometni reprezentativac Malte, nije više u krugu reprezentacije zbog pomalo bizarnog razloga: kričavo crvene boje kose...

Novi malteški selektor John Buttgieg je dao jedno upozorenje ovom 32-godišnjem nogometašu kada je vidio njegov novi izričaj na glavi. Naime, Dimech se na jednom od treninga pojavio s ofarbanom frizurom u kričavu crvenu boju, te je dobio upozorenje da će biti izbačen iz momčadi ako se i sutra pojavi u istom izdanju.

No, Dimech nije previše mario za upozorenje, te se 24 sata kasnije pojavio identičan, nakon čega mu je uslijedio izgon iz reprezentacije. 

Ove srijede pred Maltom je prijateljska utakmica protiv Gruzije.

Podsjetimo da je uoči Svjetskog nogometnog prvenstva 1998. godine u Francuskoj tadašnji argentinski selektor Daniel Passarella zabranio svojim igračima dugu kosu, te je tražio šišanje uoči početka prvenstva.

Sjajni Fernando Redondo je odbio "izvršiti naredbu", pa je izostavljen s popisa, dok je protekciju dobio tek Gabriel Batistuta koji je svoju dugu kosu tek malo podšišao, ali je to bilo dovoljno da se zadovolje prohtjevi selektora Passarelle.