Nogomet
3

Izabrano novo rukovodstvo Veleža

Klix.ba
Foto: Z. M./Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Nakon nedavno održane Skupštine FK Velež, kada je kompletno tadašnje rukovodstvo podnijelo ostavku, sinoć je na vanrednoj skupštini Veleža izabrano novo rukovodstvo koje bi trebalo povesti klub u bolju budućnost.

Na sinoćnjoj vanrednoj sjednici koja je održana u hotelu Bristol za predsjednika skupštine Veleža izabran je Almir Taso, potpredsjednici su Izudin Kurtović i Milisav Đurasović, a za novog predsjednika Nadzornog odbora izabran je Adem Salčin s potpredsjednicima Nedžadom Balavcem i Adisom Hadrovićem.

Također je izabran i novi upravni odbor u čijem su sastavu: Selim Isić, Šemsudin Hasić, Ibro Marić, Senad Husnić, Haso Pekušić, Mirsad Rahimić, Tomislav Bajević, Esmir Živojević i Hasan Čustović.

Prema posljednjem revizorskom izvještaju FK Velež je u gubitku od 890.000 KM, a pored ovog finansiskog kamena spoticanja, različite frakcije koje se nalaze unutar samog Veleža koji je nakon deset vezanih sezona u Premijer ligi ponovo otišao u niži rang, uveliko kroje sudbinu ovog proslavljenog mostarskog kluba.

Novoizabrano rukovodstvo Veleža bi u roku od 30 dana trebao izmijeniti Statut kluba, nakon čega se mnogi navijači i poštovaoci ovog kluba nadaju da ga čeka svjetla budućnost i mjesto gdje i pripada.