Nogomet
0

VIDEO / Izaberite najbolji gol Sarajeva ove godine

Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba
FK Sarajevo pokreće izbor najboljeg gola u 2012-oj. U videu koji slijedi u nastavku teksta možete pogledati 10 najboljih golova u tekućoj godini. Za onaj, koji po Vašem mišljenju zaslužuje titulu najboljeg, možete glasati na zvaničnoj facebook prezentaciji bordo kluba.

Golovi koje možete ocijeniti kao najbolje u 2012. godini su:

10. Emir Hadžić - gol protiv Gradine.

Utakmica III kola BH Telecom Premijer Lige Bosne i Hercegovine odigrana je između ekipa Sarajeva i Gradine na stadionu "Asim Ferhatović - Hase". Gosti iz Srebrenika poveli su na početku utakmice, što je bio veliki šok za sve. Na radost svih prisutnih, Sarajevo je nedugo zatim, u 49. minuti, uspjelo poravnati rezultat preko Torlaka, a već na samom početku drugog poluvremena, isti su uspjeli okrenuti u svoju korist kada je Karamatić odlično ubacio za Hadžića, koji glavom pogađa mrežu gostiju.

9. Zoran Belošević - gol protiv Željezničara.

  1. gradski derbi između Sarajeva i Željezničara bio je zaista kvalitetna utakmica, koja je u sjenu bacila sve do tada odigrane derbije. Najljepši trenutak susreta bio je fantastičan gol Zorana Beloševića koji je, nakon dodavanja Asmira Suljića, topovski šutirao sa 25m i postigao pogodak. Takvo nešto se zaista jako rijetko viđa na fudbalskim terenima.

8. Said Husejinović - gol protiv Širokog Brijega.

Utakmica XIII kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine, koja se odigrala između FK Sarajevo i NK Široki Brijeg, nije obećavala mnogo sve do 44. minute prvog poluvremena, kada je sjajni Said Husejinović postigao pogodak za vodstvo svoje ekipe. Husejinović je osvojio loptu na centru igrališta, te istu dodao Radanu Šunjevariću, koji ga odlično upošljava nakon čega Said, u svom prepoznatljivom stilu, postiže odličan gol.

7. Zoran Belošević - gol iz slobodnog udarca protiv Veleža.

Strijelac jednog od najljepših pogodaka ove jeseni je zasigurno Zoran Belošević, koji je iz slobodnog udarca zatresao mrežu gostiju iz Mostara. 6. Sedin Torlak - gol protiv Borca.

Kapiten ekipe Sarajeva postigao je jako važan pogodak u utakmici koja se odigrala na Koševu, kada je ekipi Sarajeva gostovala ekipa Borca iz Banja Luke. Torlakovim pogotkom bordo ekipa je povela, a na kraju utakmice slavila rezultatom 2:0.

5. Emir Hadžić - gol protiv Veleža za 2:0.

Emir Hadžić, napadač FK Sarajevo, postigao je gol iz dosta teške situacije na utakmici protiv "Rođenih" iz Mostara. Ovim golom potvrđena je pobjeda bordo ekipe rezultatom 2:0. 4. Said Husejinović - gol protiv Širokog Brijega.

U izbor za najljepši gol u 2012. godini ušao je i fantastatičan gol Saida Husejinovića na gostovanju naše ekipe u Širokom Brijegu, koji je, oslobodivši se svojih čuvara, sigurno plasirao loptu iza leđa golmana domaćina.

3. Asmir Suljić - gol protiv Levskog.

Mladi krilni napadač naše ekipe, Asmir Suljić, prošao je desnom stranom, ušao u šesnaesterac i, na asistenciju Hadžića, postigao gol za privremeno vodstvo FK Sarajevo protiv bugarskog predstavnika.

2. Said Husejinović - gol protiv Levskog.

Prvi gol Saida Husejinovića protiv Levskog izazvao je ogromnu erupciju oduševljenja na stadionu "Asim Ferhatović-Hase". Što se tiče samog gola, Husejinović je majstorski prihvatio loptu i isto tako realizovao pas Beloševića.

1. Said Husejinović - gol protiv Levskog.

I drugi pogodak Saida Husejinovića na utakmici protiv Levskog je itekako zasluženo ušao u izbor. Nevjerovatan gol, zaista.