Rafael Benitez
0

"Iza mene stoje rezultati"

Totalsport
Rafael Benitez  (Foto: AFP)
Rafael Benitez (Foto: AFP)
Menadžer nogometaša Liverpoola, Španac Rafael Benitez, poslao je javni odgovor onima koji su ga kritikovali zbog mizerne sezone njegovog kluba.

Liverpool je osvojio tek sedmo mjesto u Premiershipu u sezoni za nama, te je već četvrtu sezonu zaredom ostao bez ijednog trofeja.

"Postoji priča da Liverpool nije osvojio puno trofeja, da smo zakazali u tom aspektu. Pa, da vidimo što kaže statistika. Otkad sam ja trener na Anfieldu, Chelsea i Manchester United su osvojili po 10 trofeja, a Arsenal, Portsmouth i Tottenham po jedan u ovih šest godina. Liverpool je osvojio četiri trofeja i još tri puta igrao u finalu. Prema tome, bili smo u igri za trofeje i osvajali ih", kaže Benitez.

Potom se potužio da nema kontrolu u klubu koju bi trebao imati.

"Menadžeri u Engleskoj nemaju potpunu moć u kreiranju timskog rostera, već ovise o klupskom budžetu i izvršnom direktoru koji obavlja pregovore i potpisuje igrače. S druge strane, pogledajte samo rezerve u Chelseaju ili Manchester Unitedu i kolike su njihove plate. Obi Mikel, Kalou, Owen, Berbatov ili Carrick zarađuju četiri miliona funti godišnje. Dok je Peter Crouch igrao u Liverpoolu, Portsmouth mu je ponudio bolju platu nego što smo mu mi davali i zagarantovano mjesto u prvoj postavi. Znali smo da ćemo ga teško zadržati jer nam se u timu pridružio Fernando Torres, a to je značilo da Crouch neće imati puno prostora", zaključio je Benitez.