Nogomet
0

Iz Zrinjskog poručuju: Sutra ćemo igrati bolje nego na gradskom derbiju

Piše: A. M.
Derbi 11. kola Premijer lige BiH sutra će u Mostaru na stadionu Pod Bijelim brijegom igrati aktuelni prvak BiH i osvajač Kupa u prošloj sezoni, Zrinjski i Sarajevo.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Atmosfera u timu Zrinjskog nakon niza uspješnih rezultata na željenom je nivou, što je na današnjoj presici potvrdio trener Branko Karačić.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

“Mnoga vrata možemo sebi otvoriti na ovom meču. Bez sumnje možemo dobiti mnogo, dok ne možemo puno izgubiti. Imamo odličnu atmosferu u svlačionici i igrače koji mogu pobijediti Sarajevo. Sarajevo je samouvjereno sa određenom dozom prepotentnosti. To je njihovo pravo, ali znamo da nam titulu u prošloj sezoni niko nije poklonio. Siguran sam da ćemo odigrati bolje nego protiv Veleža, nadam se na veliko zadovoljstvo naših navijača”, najavio je Karačić.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

“Ako odigramo kao na gradskom derbiju neće biti problema, iako je Sarajevo odlična ekipa”, smatra kapiten Zrinjskog Pero Stojkić.

Slično razmišlja i nekadašnji fudbaler Sarajeva, Vučina Šćepanović.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

“Nadam se da će se točak sreće sutra okrenuti na našu vodenicu. U prošloj sezoni u Kup susretu smo bili bolji u Mostaru, dominirali smo, ali je Sarajevo iz kontri došlo do pobjede od 3:1. Ne umire se od ljepote, treba maksimalno agresivno igrati od prvog minuta i pokazati da igramo na domaćem terenu”, najavio je Šćepanović.

Matja Katanec se vratio u trenažni proces, odigrao 45 minuta protiv Čapljine i on će vjerovatno igrati protiv Sarajeva. Blaić ima problema sa povredom lista, dok ni Ivo Zlatić nije u željenom ritmu nakon 15 dana pauze i vjerovatno neće nastupiti.