Večeras Zrinjski – Velež
0

Iz oba tabora najavljuju otvorenu igru

Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv/Fotoservis
Foto: Arhiv/Fotoservis
Preostala utakmica prvog kola Premijer lige BiH između “Zrinjskog“ i “Veleža“ igra se večeras. Da napomenemo, ovaj dvoboj prolongiran je zbog nastupa “plemića“ u Evropskoj ligi. Domaći žele trijumfom popraviti atmosferu u svlačionici koja je narušena nakon lošeg izdanja na našem najvećem bh. stadionu.

“Spremni smo za gradski derbi. Bez obzira na veliki respekt sa kojima dočekujemo 'Velež', nadamo se osvajanju kompletnog plijena. Svi znamo da ovakvi okršaji kod igrača izazivaju posebne emocije. Pozivam sve naše navijače da dođu u što većem broju i da nas podrže“, rekao je na pres-konferenciji Dragan Perić, pomoćni trener “Zrinjskog“.

Kapiten Mario Ivanković je također bio optimističan: “Nismo startovali onako kako smo planirali. Vjerovatno su utakmice na međunarodnoj sceni ostavile traga. Nemamo više pravo na krivi korak. Što se tiče duela sa 'Veležom', moram istaći da se u tim utakmicama nikada ne zna. Ipak, mislim da smo u ovom momentu kvalitetni i da ćemo uzdignutih ruku dočekati posljednji sudijski zvižduk“.

Treba istaći da je nakon pet godina “plemiće“ napustio Mladen Žižović. On će karijeru nastaviti u Tirani.

S druge strane, u taboru “rođenih“ napominju da se neće braniti:

“Dosadašnjim partijama pokazali smo da imamo kvalitet. Mnogi nam nisu davali niti minimalne šanse kada smo gostovali u Banjoj Luci, ali smo došli do boda. Imamo mladu i perspektivnu ekipu. U dvoboju sa 'Zrinjskim' se sigurno nećemo braniti. Pokušat ćemo nametnuti svoj stil igre, a za takvo nešto potrebno je biti konecentrisan svih 90 minuta. Vjerujem da možemo doći do povoljnog rezultata“, rekao je Demir Hotić, strateg “rođenih“.

Ova utakmica prvog kola Premijer lige "Zrinjski" – "Velež" igra se na stadionu Pod Bijelim brijegom u 20.30 sati. Sudit će Predrag Stankić iz Bijeljine.