Oproštaj u Tokiju
0

Ivica Osim se teška srca rastao s Japancima

Sarajevo-x.com
Bivši trener japanske fudbalske selekcije Ivica Osim izjavio je da je veoma tužan zbog svog odlaska iz te zemlje dok se sa prijateljima i poznanicima opraštao na tokijskom aerodromu Narita.

Ivica Osim , proslavljeni fudbalski stručnjak, izjavio je da osjeća veliku tugu zato jer napušta Japan i mjesto selektora tamošnje fudbalske reprezentacije, otkriva FIFA.com.

Osim je prvi put u javnosti pokazao svoje emocije nakon što je prije godinu dana izgubio posao zbog ozbiljnog moždanog udara i tako iznenadio Japance koji su začuđeno gledali kako se bivši selektor oprašta od funkcije na vrlo emotivan način.

'U životu sam dosad plakao samo par puta i mislim da je ovo jedan od tih dana, ali neću plakati jer u životu ima mnogo bitnijih stvari od prolijevanja suza', rekao je Osim novinarima na aerodromu gdje ga je došlo ispratiti oko 300 prijatelja i poznanika.

'Jako sam dirnut kad vidim ove ljude koji su me došli ispratiti', rekao je Strauss sa Grbavice, kako su Osima zvali njegovi mnogobrojni fanovi u BiH i ostatku bivše Jugoslavije.

Njegov službeni prevodioc, Japanac Zen Chida, rekao je da je ovo prvi put da čuje Ivicu da izgovara riječ 'dirnut' jer je slavni trener poznat po oštrom jeziku.

Govoreći o nastavku karijere, Osim je izjavio da se još dvoumi oko preuzimanja nove odgovornosti.

'U fudbalu se nikad ne zna. Ne mogu reći da nikad više neću trenirati, ali isto tako ne mogu reći da bih sad preuzeo tu odgovornost. U fudbalu se treba uživati, a ne gubitke gledati kao tragediju. Prave životne tragedije dešavaju se izvan terena', zaključio je 67-godišnji Osim.