Nogomet
0

Ivica Osim prisustvovao utakmici između BiH i Japana

Sarajevo-x.com
Prijateljskoj nogometnoj utakmici između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Japana u Tokiju u srijedu pristustvovao je i proslavljeni bosanskohercegovački nogometni stručnjak Ivica Osim, kojemu je ovo prvo pojavljivanje u javnosti od kada je u novembru prošle godine pretrpio težak moždani udar.

Bivši selektor nogometne reprezentacije Japana 66-godišnji Ivica Osim bio je dobrog raspoloženja kada je stigao na tokijski stadion u pratnji njegove supruge Asime i dvojice sinova.

Kako prenosi AFP, porodica Osim je gledala utakmicu iz zastakljene prostorije na stadionu, a Ivica Osim je mahao navijačima i jeo. Neki od navijača su držali natpise "Dobro došao natrag! i "Okada i osim su najjači".

"Nastavljam svoj liječnički tretman i želio bih se zahvaliti svima na pomoći", rekao je Osim u izjavi objavljenoj tokom utakmice u kojoj je reprezentacija Japana savladala reprezentaciju Bosne i Hercegovine sa 3:0.

"Nadam se da ću gledati odličnu utakmicu... Kakav god rezultat bio, nadam se da će fudbal pobijediti. Također se nadam da će se obje ekipe susresti u Južnoafričkoj Republici na Svjetskom prvenstvu 2010. godine", rekao je Osim u izjavi pred početak utakmice.

Ivica Osim je doživio težak moždani udar 16. novembra prošle godine dok je gledao utakmicu engleske Premier lige, a iz kome je izašao sedam dana kasnije.