Hvala za sve
0

Ivica Osim odlazi iz bh. fudbala

Klix.ba
Legenda bh. fudbala Ivica Osim krajem godine odlazi sa funkcije predsjednika Komiteta za normalizaciju Nogometnog saveza BiH.

Osim također neće imati neku drugu funkciju u strukturama nogometne organizacije. Ovu odluku Osim je saopštio u intervjuu Radiju Bosne i Hercegovine.

Prije godinu i po dana, kada su bili suspendovani Savez, klubovi i reprezentacija, FIFA i UEFA su imenovale Ivicu Osima za predsjednika Komiteta za normalizaciju NS BiH.

"Smatram da je učinjeno ono što je trebalo učiniti. Skinuta je suspenzija, uspjeli smo omogućiti reprezentaciji i klubovima da se takmiče. Također smo uspjeli da stabilizujemo finansijsku situaciju u Savezu“, istakao je Osim.

Reprezentacija BiH je uspješno startala u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i ima šansu za odlazak u Brazil 2014. godine.

Prilikom nedavne posjete NSBiH Michel Platini, predsjednik UEFA-e, odao je priznanje i podršku Komitetu za normalizaciju, kao i njegovom prvom čovjeku Ivici Osimu. Platini je rekao da je nogometna organizacija Bosne i Hercegovine spašena od propasti.

Skupština NSBiH, na kojoj će biti izabran predsjednik i dva potpredsjednika te Izvršni odbor, bit će održana 13. decembra ove godine. Osim se nije kandidovao ni za jednu od ovih funkcija. Hvala mu za sve što je učinio za fudbal u našoj zemlji.