Igrač jedno, selektor Srbije drugo
4

Ivanović: Moramo pobijediti Wales; Mihajlović: Ne moramo!

Totalsport
Branislav Ivanović i Siniša Mihajlović
Branislav Ivanović i Siniša Mihajlović
Branislav Ivanović, kapiten reprezentacije Srbije, istaknuo je kako njegova selekcija u kvalifikacijskom dvoboju protiv Walesa mora uknjižiti tri boda. Izbornik Siniša Mihajlović ne razmišlja na taj način.

Srbija pod vodstvom Mihajlovića u pet utakmica nije upisala niti jednu pobjedu. Izgubila je tri od četiri prijateljske utakmice, a u subotu je u Glasgowu odigrala 0-0 protiv Škotske na startu kvalifikacijske A grupe u kojoj se nalazi i hrvatska reprezentacija.

Srbija je u tih pet utakmica, otkad je Mihajlović preuzeo selektorsku palicu, zabila samo jedan gol, a primila ih pet.

"Napravit ćemo neke promjene u sastavu u odnosu na Škotsku, naročito u napadu, jer moramo igrati drukčije i puno brže nego u Glasgowu. Mi ćemo napraviti sve kako bi se kvalificirali na Svjetsko prvenstvo, ali ne želim igračima uoči ove utakmice nametati nekakav imperativ pobjede. Ne vidim razloga zašto bi druga od naših 10 utakmica bila 'biti ili ne biti'. Prema tome, ne želim stvaranje atmosfere da moramo pobijediti. U životu se mora samo umrijeti", kazao je Mihajlović.

"Vidjeli smo u prvoj rundi da je svaka utakmica otvorena i da je sve moguće. Bit će ispuštanja bodova u ovoj grupi. Nadamo se da će publika u Novom Sadu stati iza reprezentacije, ali ukoliko će nam navijači zviždati, kao što su to činili u Beogradu, tražit ćemo druge gradove gdje su ljudi željni nogometa na ovom nivou i gdje će nas podržati pod svaku cijenu", dodao je Mihajlović.

Za razliku od izbornika, Chelseajev igrač Branislav Ivanović je rekao kako Srbija u ovoj utakmici mora pobijediti.

"Moramo odigrati puno bolje nego protiv Škotske i osvojiti sva tri boda. Wales igra slično kao i Škotska, ali u svojim redovima ima jednog iznimnog igrača Garetha Balea. On je sigurno njihov najopasniji igrač. Spremamao se zaustaviti sve prijetnje gostujućeg sastava", najavljuje Ivanović.