Nogomet
0

Ivan Sesar: Šanse za povratak u FK Sarajevo su minimalne

Piše: Edin Isanović
Ivan Sesar (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Ivan Sesar (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Ivan Sesar, bh. reprezentativac i nekadašnji nogometaš FK Sarajevo definitivno napušta Elazigspor gdje je nastupao pola godine kao posuđeni igrač. Ovaj ratoborni veznjak pomogao je ovom timu da ostane u elitnom razredu turskog nogometa.

Sesar je za Klix.ba obrazložio zbog čega odlazi iz Elazigspora.

"Igrao sam dobro i svi su bili zadovoljni. Sa predsjednikom sam imao korektnu saradnju. Ipak, nakon posljednjeg kola otišao je trener koji je mene doveo i sve se promijenilo. Kako sam čuo, stigao je neki strateg iz Norveške koji vjerovatno ima svoje igrače i saopštio je da mu ja ne trebam. Ne znam da li je razlog odšteta, moji nastupi ili nešto treće. Uglavnom, to je sada iza mene, to je završena priča", podvlači bivša "bordo petica".

S obzirom na to da Ivan ima ugovor sa Bordo timom do 2014. godine pitali smo ga da li postoji mogućnost povrataka na Koševo.

"Šanse su zaista minimalne. Meni je bilo izuzetno lijepo u gradu na Miljacki, ali ću karijeru nastaviti u inostranstvu. Moja dva menadžera konstantno rade i pitanje je dana kada ću pronaći novi klub", zaključio je Sesar čiji bi transfer išao u prilog i Sarajevu koje bi dobilo pristojnu odštetu ako se transfer realizira.

Vezani članci