Oduševljen prijemom navijača
0

Ivan Sesar: Plišek je najbolji igrač Sarajeva

Piše: Edin Isanović
Sesar i Muzurović
Sesar i Muzurović
Ivan Sesar je posljednji dan prelaznog roka potpisao za FK Sarajevo. Za kratko vrijeme postao je izuzetno važan nogometaš bordo tima. Nekadašnji mladi reprezentativac BiH naglašava da je odlično primljen od strane saigrača.

"U bordo svlačionici sam dvije sedmice i imam samo riječi hvale. Svi saigrači su me izvanredno primili. Svi mi živimo od nogometa i očekivao sam riječi dobrodošlice, ali nešto ovako nisam. Zaista je sve super", rekao je Sesar za Sarajevo-x.com i objašnjava kako je iz Zagreba stigao u glavni grad BiH.

Vodit ćemo bitku za naslov

"Čim je krenula priča da me želi Sarajevo zagolicala me znatiželja i to mi je bilo vrlo interesantno. Raspitao sam se o ekipi i treneru Plišeku i povratne informacije bile su odlične. Nakon toga sam dobio čiste papire i sada sam igrač tim sa Koševa", rekao je Sesar za naš portal.

Prokomentarisao je koliko njegov klub u ovoj sezoni može u prvenstvu i u kupu.

"Iskreno, ne znam puno o Premijer ligi BiH, ali mogu reći da Sarajevo radi profesionalno, vodi se računa o svakoj sitnici i ja sam ubijeđen da ćemo se boriti za naslov prvaka. I u Kupu BiH smo dobro startali, mada su ovakve utakmice , kakvu smo prije dva dana igrali u Doboju, teške. Teren je bio izuzetno loš. Međutim, niti u jednom trenutku naša pobjeda nije došla u pitanje", rekao je novi igrač tima sa Koševa.

O češkom stručnjaku Jiržiju Plišeku govorio je pohvalno.

"Kada sam stigao u Sarajevo, njega nije bilo. U to vrijeme otputovao je na odmor u Češku. Jedva sam čekao da ga upoznam, jer sam čuo da je veliki profesionalac i kvalitetan stručnjak. Kada je stigao obavili smo razgovor koji me je 'digao' i vratio samopouzdanje. Plišek sa svima razgovara, obrati pažnju na sve sitnice, analizira utakmice. Oduševljen sam, šta drugo da kažem. Ja volim puno raditi, a on cijeni rad. Ovo nije nikakvo laskanje zato što je on mene pohvalio. Mislim da je on najbolji igrač Sarajeva", prenio je naš sagovornik dio radne atmosfere.

Želimo pobjede

Navijači FK Sarajevo prepoznali su njegove kvalitete i dobro su ga prihvatili, što mu je predstavljalo veliki podstrek za dobre partije u dresu bordo tima.

"U vrijeme kad sam dolazio, prva misao mi je bila 'da se moram brzo prilagoditi na ekipu i u svakoj utakmici davati maksimum'. Iskreno, nisam očekivao toliku podršku navijača. Ipak, sam tek došao. Pristalice bordo boje svaki dobar potez nagrade pljeskom. Sve je to fantastično i hvala im. Svi želimo isto. Želimo pobjede, želimo biti iz utakmice u utakmicu bolji i želimo trofeje. Vjerujem da ću im se odužiti dobrim partijama", kazao je Sesar, koji je pohvalio i svoje saigrače, prije svega prvog strijelca Premijer lige.

"Damir Kojašević je izvanredan igrač. Jednim potezom može riješiti utakmicu", rekao je Sesar za crnogorskog veznjaka.

Istakao je da je gledao svoje bivše saigrače iz Dinama u dvoboju sa Real Madridom u okviru Lige prvaka.

"Nije sramota izgubiti od najtrofejnijeg evropskog kluba. Bio je to spektakl. Čuo sam se poslije meča sa nekim igračima i čestitao im. Zaslužuju komlimente", zaključio je Sesar.