Evropska liga, grupa I, J
0

Ivan Perišić "potopio" Partizan

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Hrvatski nogometaš Ivan Perišić odigrao je veliku partiju u 3. kolu Europa lige u utakmici skupine J, u kojoj je njegov Club Brugge s 2-0 pobijedio Partizan.

Dvadesetogodišnji Perišić bio je najistaknutija figura susreta igranog u Bruggeu budući je postigao oba gola na utakmici, prvi već u 4. minuti, dok je drugi zabio u 58. minuti.

Perišić je prvi zabio iskosa s lijeve strane glavom u gornji desni kut, nakon ubacivanja Karela Garaertsa, dok je drugi zabio preciznim udarcem s ruba kaznenog prostora u donji desni kut. Bili su to njegov drugi i treći pogodak u dresu Club Bruggea u Europa ligi ove sezone.

Imao je Perišić priliku postići i hat-trick, ali je njegov udarac s bijele tačke u 20. minuti (penal je izborio Garaerts) odsjeo na gredi.

U drugoj utakmici skupine Šahtar je s uvjerljivih 4-0 ispratio Toulouse, te tako došao do treće pobjede u isto toliko utakmica. Kapiten Šahtara Darijo Srna odigrao je svih 90 minuta, a nakon njegovog ubacivanja iz kornera ukrajinska je momčad zabila vodeći gol na utakmici u 8. minuti.

Naime, lopta je pogodila Daniela Congrea u ruku, suđen je jedanaesterac, a precizan je s bijele točke bio Luis Fernandinho.

U skupini J Benfica je na na svojem Estadio da Luzu potopila Everton 5-0 i izbila na čelo ljestvice. Dvostruki strijelci za sastav iz Lisabona bili su Javier Saviola i Oscar Cardozo, dok je jednom mrežu Evertona tresao i Luisao.

U drugom je dvoboju sakupine BATE pobijedio AEK iz Atene 2-1 i došao do prvih bodova. Bjeloruski je sastav slavio golom Alumona u 85. minuti, a imao je olakšan put do pobjede budući je AEK dočekao kraj utakmice s tek devet igrača (isključenja Majstorovića u 53. i Arcea u 90. minuti).

Europa liga, 3. kolo:

Grupa I

BATE Borisov - AEK 2-1 (Pavlov 51, Alumona 85 / Blanco 31-11m)

Benfica - Everton 5-0 (Saviola 14, 83, Cardozo 47, 48, Luisao 51)

Redoslijed: 1. Benfica 6, 2. Everton 6, 3. AEK 3, 4. BATE Borisov 3

Grupa J

Club Brugge - Partizan 2-0 (Perišić 4, 58)

Šahtar - Toulouse 4-0 (Fernandinho 8-11m, Adriano 24, 56, Hübschmann 39)

Redoslijed: 1. Šahtar 9, 2. Club Brugge 4, 3. Toulouse 4, 4. Partizan 0