Nogomet
29

Ivan Buhać: Pokušat ćemo sve riješiti u prvoj utakmici sa Željezničarom

Piše: D. B.
Ivan Buhać
Ivan Buhać
Široki Brijeg će u srijedu biti domaćin Željezničaru u prvoj utakmici osmine finala Kupa BiH. Nogometaš Širokobriježana Ivan Buhać očekuje pobjedu svog tima, kojom će se riješiti pitanje putnika u četvrtfinale već u prvom susretu.

Široki Brijeg je prvi na tabeli BHT Premijer lige i igra odlično.

"Atmosfera je odlična zbog uspjeha u Premijer ligi i mirno dočekujemo Željezničar. Ipak, utakmica neće biti laka jer je protivnik u dobroj formi. Odličan su kolektiv", izjavio je Buhać za Klix.ba.

Širokobriježani razmišljaju samo o pobjedi.

"Odlučni smo i imamo snage da dobijemo utakmicu. Bili bismo zadovoljni bilo kakvom pojedom, ali ćemo pokušati riješiti sve već u prvoj utakmici. Nadam se da ćemo nakon dvomeča mi proći u četvrtfinale Kupa BiH", rekao je nogometaš Željezničara.

U redovima Širokobriježana je Brazilac Wagner Lago, tridesetogodišnjak koji je nedavno postao najbolji strijelac u historiji Premijer lige BiH. Njega se najviše pribojavaju sutrašnji protivnici, ekipa Željezničara.

"Wagner je najbolji igrač ove lige i legenda našeg kluba. Omiljen je saigrač jer je uvijek svima spreman pomoći, posebno mladim igračima. Zaista, radi se o fantastičnom igraču i čovjeku, sretan sam što imam priliku igrati uz njega", završio je Buhać.

Utakmica Široki Brijeg - Željezničar se igra u srijedu od 16:30 sati.