Nogomet
0

Italija: Hitan sastanak nakon tragičnog nogometnog vikenda

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
Nakon još jednog tragičnog nogometnog vikenda u Italiji koji je rezultirao jednim ubijenim navijačem, neredima i s tri otkazane utakmice, italijanske nogometne vlasti najavile su hitan sastanak na kojem će raspraviti o trenutnoj situaciji u Serie A.

Crni niz događaja započeo je ubojstvom navijača Lazia, kojeg je policajac slučajno ubio dok je pokušavao razdvojiti sukobljene navijače Lazia i Juventusa. Nakon vijesti o smrti navijača došlo je i do nereda u Bergamu gdje su navijači Atalante razbili ogradu od pleksiglasa kako bi ušli na teren zbog čega je sudac Massimiliano Saccani prekinuo dvoboj nakon sedam minuta.

Odgođena je i utakmica Rome i Cagliaria zbog sigurnosnih razloga, a u nedjelju navečer skupina od 400 ultrasa Lazia zasula je kamenjem i bocama policijsku stanicu i sjedište italijanskog olimpijskog komniteta u sjedištu Rima.

"Bio je ovo još jedan tužan i bolan dan za italijanski nogomet. Izražavam sućut obitelji ubijenog mladića," kazao je predsjednik Italijanskog nogometnog saveza (FIGC) Giancarlo Abete najavivši hitan sastanak sa čelnicima lige, predstavnicima klubova i igrača.

Prema posljednjim podacima broj povrijeđenih u neredima na italijanskim stadionima pao je za 80 posto u odnosu na prošlu sezonu, ali događaji poput jučerašnjeg pokazali su kako su problemi daleko od konačnog riješenja.

"Neredi navijača sada su se preselili izvan stadiona i nismo se sasvim riješili tog problema. Nažalost, još jedan mladi život je izgubljen. Moramo sve činiti kako bi se ovakve tragedije izbjegle," zaključio je Abete.